Zo maak je zelf overheerlijke uienringen

Wil je vandaag graag lekkere uienringen maken? Probeer dan eens dit recept: iedereen kan dit maken!

Ben jij ook zo dol op uienringen? Dan kan je die gelukkig erg eenvoudig maken. Als je bier toevoegt aan je uienringenbeslag worden deze veel lichter en krokanter. Als je dit eenmaal geprobeerd hebt wil je echt niet meer anders. Wil je weten hoe je de lekkerste uienringen maakt? Hieronder volgt het recept en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 middelgrote uien;
  • 260 gram bloem;
  • 2 teentje knoflook;
  • Zout, peper en paprikapoeder;
  • 1 flesje van 330 milliliter bier;
  • 500 milliliter karnemelk;
  • Olie om in te frituren.

Bereidingswijze uienringen

Je kunt deze uienringen erg eenvoudig bereiden. Snij de uien in ringen van circa een halve centimeter dik. Duw de ringen vervolgens uit elkaar. De uien kan je vervolgens een uurtje laten weken in de karnemelk. Dat zal ervoor zorgen dat de uien minder bitter zullen smaken. Ben je lactose-intolerant? Dan kan je de karnemelk vervangen door water.

Als je de uienringen een uurtje hebt laten weken kan je de olie verwarmen in een hapjes- of frituurpan. Voeg de knoflook toe aan de knoflookpers en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de knoflook daarna toe samen met de helft van de zout, peper, bloem en paprikapoeder. Roer het goed door.

Combineer de bier en de bloem in een kom. Roer het goed door met behulp van een garde zodat er geen klontjes meer zijn. Haal de uien uit de karnemelk en dip deze in het bloemmengsel. Het te veel aan beslag kan je van de uien afschudden. Dip deze daarna in het bierbeslag.

Voeg de uienringen vervolgens toe aan de frituurolie. Bak deze totdat het beslag een goudbruine kleur heeft. Laat de uienringen vervolgens uitlekken op wat keukenrol. De uienringen kan je vervolgens consumeren met wat mayonaise of je kunt kiezen voor een pittige saus. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook