Vrijwel geen calorieën, maar wél een overheerlijke snack: regenboogrolletjes

Heb jij al weleens van regenboogrolletjes gehoord? Deze overheerlijke snack bevat bijna geen calorieën, maar is wel ontzettend lekker.

Wil je graag op je calorieëninname letten? Dan kan je een patat met mayonaise maar beter laten staan. Je kunt beter kiezen voor een verantwoord gerecht. Je kunt dan kiezen voor een salade (zonder dressing). Dat is altijd een gezonde keuze. Echter kan je ook kiezen voor deze regenboogrolletjes. Het is verantwoordelijk, gezond en vooral niet saai en smaakloos. Deze regenboogrolletjes zijn daarmee een absolute aanrader. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze van dit unieke recept.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 60 milliliter rijstazijn;
 • 30 milliliter vissaus;
 • 30 milliliter limoensap;
 • 2 theelepels suiker;
 • 1 theelepel sambal;
 • 16 rijstvellen.

De onderstaande ingrediënten heb je nodig voor de vulling:

 • 1 middelgrote wortel, in dunne reepjes gesneden;
 • 1 paprika, in dunne reepjes gesneden;
 • 1 avocado, in dunne reepjes gesneden;
 • 1 mango, in dunne reepjes gesneden;
 • 5 bladen sla, in dunne reepjes gesneden;
 • 1 kleine rode kool, geraspt;
 • munt en korianderblaadjes.

Bereidingswijze regenboogrolletjes

Je kunt deze regenboogrolletjes ontzettend gemakkelijk maken. Meng rijstazijn, vissaus, limoensap, suiker, sambal en 60 milliliter water in een klein kommetje. Roer het goed door. Kook ondertussen water en voeg dit toe aan een diep bord. Je kunt hier een rijstvel in leggen en deze er na tien seconden weer uithalen. Leg het rijstvel op een licht vochtig oppervlak. Herhaal dit proces totdat je voldoende rijstvellen hebt. Je kunt de rijstvellen gewoonweg bovenop elkaar stapelen.

Op ieder rijstblad kan je wat vulling leggen. Zorg ervoor dat dit ongeveer op een derde van onderen op je rijstvel ligt. Nadien kan je de twee buitenkanten naar elkaar toe vouwen. Vervolgens kan je het rijstvel oprollen. Je kunt deze stappen herhalen voor iedere rijstvel met inhoud.

Leg de rijstvelletjes op een bord en bedek deze met een vochtige doek. De vellen zullen zodoende zacht blijven. Laat de rijstvellen zo’n twee uur staan voordat je deze gaat consumeren. Je kunt de rijstvellen dippen in de saus die je eerder gemaakt hebt.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook