Knapperige aubergine met pittige knoflooksaus: een heerlijk recept!

Wil je vandaag een lekker recept en gezond recept klaarmaken? Probeer dan eens deze knapperige aubergine met pittige knoflooksaus.

De meeste kinderen houden niet echt van groentes. Vooral spruitjes en broccoli vinden kinderen vaak niet lekker. Veel ouders proberen dan ook groentes te mengen in het eten. Als je wat ouder wordt vind je groenten juist vaak erg lekker. Het kan echter wel een beetje saai worden. Op den duur wil je ook weleens iets anders eten. In dat geval kan je kiezen voor knapperige aubergine met pittige knoflooksaus. Je kunt dit gewoon zien als avondeten, want met dit heerlijke maaltje zal je de aardappelen en vlees niet eens missen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 aubergines;
 • 8 1/2 eetlepel olijfolie;
 • Snufje zout 5 lente-uitjes;
 • 2 1/2 centimeter verse gember;
 • 4 teentjes knoflook;
 • 1/4 groene chilipeper;
 • 5 eetlepels maïzena;
 • 2 eetlepels sojasaus;
 • 1 1/2 kopjes water;
 • 1 theelepel kristalsuiker;
 • Optioneel: sesamzaadjes ter garnering.

Bereidingswijze aubergine met pittige knoflooksaus

Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden. Verwijder als eerst de boven- en onderkant van de aubergines en snij deze vervolgens in kleine stukjes. Voeg nu een aantal stukken aubergine toe aan een kom en giet er een halve eetlepel olijfolie bij. Breng het op smaak met wat zout en schep dit een aantal keren om. Je kunt het apart zetten en dit een kwartiertje laten staan. Ondertussen kan je de lente-uitjes, gember, chilipeper en knoflook fijnsnijden.

Spoel de aubergine af en dep dit droog met een velletje keukenpapier. Voeg twee eetlepels maïzena toe en bak de stukjes goudbruin in zo’n vijf tot tien minuten. Na een aantal minuten kan je het vuur iets later zetten. De aubergine kan je er vervolgens uithalen en apart zetten.

In dezelfde koekenpan kan je nogmaals vier eetlepels olie toevoegen. Voeg ook de knoflook en de gember toe. Bak het even kort op laag vuur en voeg nu ook de chilipeper en de lente-uitjes toe. Bak het even kort en giet vervolgens de sojasaus erbij. Na een seconde of 20 kan je een kopje water toevoegen. De saus zal zodoende niet verbranden. Breng het nu aan de kook en blijf het regelmatig roeren.

De overige drie eetlepels maïzena kan je verdunnen met een half kopje water. Zodra de saus kookt kan je het maïzenamengsel toevoegen. Ook de suiker kan je toevoegen. Voeg nadien ook nog de aubergine toe en laat deze een minuutje in de saus marineren. De aubergine kan je op een bord scheppen. Garneer dit eventueel nog met de sesamzaadjes. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook