Het lekkerste dessert ooit: rijst met melk in een ovenschaal

Wil jij vanavond een bijzonder dessert maken? Dan kan je eens rijst met melk proberen: zo bereid je dit gerecht.

Je hebt er vast weleens van gehoord: een rijstpudding. Misschien heb je dit ook al weleens zelf gemaakt. Dit wordt gebakken in de oven en heeft hierdoor een knapperig randje. Ben jij al benieuwd naar dit recept? Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze van het unieke dessert.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram risottorijst;
  • 1 liter melk;
  • 120 milliliter water;
  • 2 eetlepels suiker;
  • 1 eetlepel boter;
  • 1 eetlepel nootmuskaat.

Bereidingswijze

Je kunt dit dessert erg eenvoudig maken. Voorverwarm de oven op 150 graden Celsius. Verspreid vervolgens de rijst over de bodem van de ovenschaal. Voeg het water eraan toe. Plaats het nu in je oven totdat het water is geabsorbeerd door de rijst. Je kunt nu de melk en de suiker erdoorheen roeren. Bak het nu nog circa 40 minuten in de oven. Je kunt de ovenschaal eruit halen wanneer er een dikke en romige substantie ontstaat. Indien nodig kan je nog meer melk toevoegen aan de ovenschaal. Roer de boter door de pudding heen en sprenkel de nootmuskaat er vervolgens overheen. Je kunt de ovenschaal vervolgens nog tien minuutjes in de oven stoppen en nadien kan je genieten van dit heerlijke dessert! Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook