Zo kan je een wijnfles openen zonder kurkentrekker

Heb je geen kurkentrekker in huis, maar wil je wel graag die ene wijnfles openen? Kies voor een van deze vier methodes.

Als je een lange dag gewerkt hebt is het natuurlijk wel zo fijn om een wijntje te drinken. Ook wanneer je visite krijgt kan je snakken naar een wijntje. Dat is natuurlijk wel zo gezellig. Heb je met veel zorg de juiste wijn uitgezocht, maar kom je er nadien achter dat je kurkentrekker weg is? Dan is dat natuurlijk bijzonder vervelend. Gelukkig kan je je wijnfles ook openen zonder kurkentrekker. Kies voor een van deze vier methodes.

Gebruik een sleutel

Wist je dat je met behulp van een sleutel ook erg eenvoudig een wijnfles kunt openen? Duw de sleutel schuin in de kurk. Probeer dit zover mogelijk te doen. Houd de fles met een hand vast en draai de sleutel. Blijf draaien en trek de sleutel langzamerhand omhoog. De kurk zal zodoende langzaam uit de fles worden gedraaid. Je kunt de onderstaande video bekijken: zo gemakkelijk werkt het! Dit filmpje duurt slechts twee minuten.

Gereedschap

Als alternatief kan je ook kiezen voor gereedschap. In vrijwel iedere gereedschapskist vind je wel een schroevendraaier, een aantal schroeven of een hamer. Pak het volgende: een schroef, een schroevendraaier en een hamer. Hiermee kan je de fles wijn openmaken. Draai de schroef rustig in de kurk met behulp van de schroevendraaier. Laat de schroef nog zo’n drie centimeter uitsteken. Gebruik de achterzijde van de hamer om de schroef, en daarmee dus ook de kurk, uit de fles te halen. Heel simpel!

Houten lepel

Je kunt ook een houten lepel gebruiken. Hiervoor pak je bij voorkeur een houten lepel met een dun handvat. Duw de stengel hard op de kurk en voor je het weet zit de kurk in de fles.

Schoenen

Schoenenliefhebbers zullen het hiermee eens zijn: je kunt nooit genoeg schoenen hebben. Dat schoenen multifunctioneel zijn blijkt wel uit dit trucje. Ga namelijk maar eens op een stoel zitten en plaats de fles ondersteboven tussen je knieën. Sla met de platte zool van je schoen op de fles. Je kunt dit blijven herhalen totdat de kurk loskomt. Zet de fles wel weer even rechtop als je de kurk ervan afhaalt. Houd dit dus goed in de gaten.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht met handige tips dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook