Smullen maar: lasagne alla stroganoff met runderreepjes

Wil je vanavond een heerlijke lasagne op tafel zetten? Probeer dan deze unieke combinatie: lasagne alla stroganoff met runderreepjes.

Een van de bekendste gerechten uit Rusland is natuurlijk stroganoff. Als je dit combineert met een gerecht uit Italië krijg je het beste uit twee werelden. Probeer deze heerlijke en romige lasagne met biefstukreepjes gerust eens te maken vanavond.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 eetlepel (olijf)olie;
 • 350 milliliter runderbouillon;
 • 1 kilo runderreepjes;
 • 240 milliliter (kook)room;
 • 1 grote ui, gesneden in ringen of blokjes;
 • 2 knoflooktenen;
 • 200 gram champignons;
 • 2 eetlepels boter;
 • 3 eetlepels (zelfrijzend) bloem;
 • Zout en peper naar smaak;
 • 1 eetlepel chilipeper, gemalen verse lasagnebladen;
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • Een zakje geraspte mozzarella;
 • 1 eetlepel mosterd.

Bereidingswijze lasagne alla stroganoff met runderreepjes

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je oven voorverwarmd op 180 graden Celsius. Verhit olie op hoog vuur in een koekenpan en bak de runderreepjes hier kort in. Zorg ervoor dat het vlees goed is dichtgeschroeid en haal het vlees vervolgens uit de pan. Zet dit voorlopig even apart.

Voeg nu nogmaals wat olie toe aan de pan en fruit hier de uitjes in. Ook de gesneden champignons kan je toevoegen. Pers twee knoflooktenen boven de pan uit en mix het door de ui en champignons. Haal de mix van het vuur en zet dit apart voor later.

De koekenpan kan je vervolgens schoonmaken en deze verhitten met en klontje boter. Voeg drie eetlepels bloem toe en roer het goed door de pan heen. Voeg dan de runderbouillon toe en blijft dit roeren zodat er een dikke saus ontstaat. Je kunt nu ook kookroom toevoegen. Roer het nogmaals goed door elkaar.

Je kunt de saus op smaak brengen met een beetje peper en zout naar smaak. Ook de paprikapoeder en de mosterd kan je toevoegen. Roer het geheel door elkaar. Voeg de gebakken runderreepjes en de uien-champignonmix toe en roer het goed door elkaar.

Pak nu een grote ovenschaal en vul de eerste laag met de stroganoffmix, vervolgens een laagje geraspte mozzarella en herhaal deze stappen totdat je bij de rand van de ovenschaal bent. Op de laatste laag voeg je twee lasagnebladen toe. De geraspte mozzarella kan je als garnering gebruiken. Stop de schaal nu 40 minuten in de oven. De mozzarella mag mooi goudbruin van kleur zijn.

Bekijk de video

Wil je liever een video bekijken van de bereidingswijze? Bekijk dan het onderstaande filmpje op Facebook. Dit filmpje duurt slechts twee minuten.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook