Recept voor een populaire, maar ongewone Amerikaanse koffiecombinatie

Ben jij dol op koffie en wil jij weleens iets nieuws proberen? Probeer dan deze ongewone koffiecombinatie die erg populair is in de Verenigde Staten.

Amerikanen mogen maar al te graag experimenteren met eten. Zo hebben we onder andere de American Pancakes, hotdogs en gefrituurde Oreo’s aan de Amerikanen te danken. Ook op het gebied van koffie kunnen zij er wat van. Men heeft een koffie uitgevonden die wel erg ongewoon is, maar vooral ook erg lekker. In dit artikel vind je het recept.

Ontstaan

Als je graag weleens experimenteert met koffie is dit zeker een aanrader voor jou. De koffiezaak Phoenix in Arizona, de Verenigde Staten, kwam op het idee om espresso te combineren met een sinaasappel. Op Instagram ging dit drankje al snel viraal. De ongewone koffie leverde bovendien veel leuke plaatjes op. En wat bleek? De sinaasappelespresso was niet alleen leuk om te zien, maar was ook nog eens bijzonder lekker. Het mag dan een ongewoon drankje zijn, maar wel een ontzettend lekker drankje.

Verschillende namen

Deze bijzondere mix in inmiddels bij verschillende cafés in de Verenigde Staten te bestellen. Men noemt het ‘Good morning, Vietnam’ of ‘Sunrise’. Je hoeft gelukkig niet helemaal naar de Verenigde Staten te reizen voor dit drankje. Dit drankje kan je namelijk ook zelf maken met behulp van het onderstaande recept.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 shot espresso;
  • 180 ml versgeperste sinaasappelsap.

Wat moet je doen?

Je kunt dit drankje erg eenvoudig maken. Als je wilt kan je de twee ingrediënten direct in een glas schenken, maar dan ziet het er niet zo mooi uit. Daarom ga je anders te werk. Je schenkt als eerst het sinaasappelsap in een doorzichtig glas. Vervolgens voeg je heel langzaam de espresso toe. Op die manier ontstaan er twee verschillende lagen in je glas. Je kunt de sinaasappelsap en espresso zodoende nog van elkaar onderscheiden. Probeer het maar eens: het is erg lekker!

Lijkt jou dit ook een lekker koffierecept en ga jij dit ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook