Deze zogenaamd gezonde dranken bevatten ontzettend veel suiker

Wil je graag letten op je calorie-inname? Zorg er dan voor dat je deze zogenaamd gezonde dranken vermijdt, want deze bevatten namelijk ontzettend veel suiker.

Als je op dieet bent zal je vooral gaan kijken naar wat je eet. Je schrapt de chocolade uit je dieet, je eet minder koekjes en je probeert tijdens het avondeten minder grote porties te consumeren. Echter moet je ook kijken naar de drankjes die je drinkt. Van sommige drankjes denk je dat deze gezond zijn, maar schijn bedriegt.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Iedereen weet dat dranken zoals Cola, Fristi of Chocomel vol met suikers zitten. Echter zijn er ook voldoende drankjes die gezond ogen, maar die dat helemaal niet zijn. Sommige zogenaamd gezonde drankjes zijn namelijk ook heuse vitaminebommetjes. Voordat we gaan kijken naar de verschillende drankjes die veel suiker bevatten, gaan we eerst na hoeveel suiker je binnen zou mogen krijgen op een dag. Consumeer jij op een dag voor 2.000 calorieën? Dan zou je maximaal 25 gram aan toegevoegde suikers mogen binnenkrijgen.

Verborgen

Misschien denk je dat je bijna geen suiker binnenkrijgt als je geen cola drinkt. Of wanneer je de koffie met suiker laat staan zal je suikerinname beperkt zijn, toch? Je bent dan natuurlijk wel op de goede weg, maar toch zijn er nog voldoende andere drankjes die propvol suikers zitten. De gezondheidsclaims op verpakkingen zijn regelmatig misleidend en consumenten hebben hierdoor geen idee van hetgeen dat zij binnenkrijgen. Om meer helderheid te creëren zetten we verschillende drankjes op een rij.

Sappen

Je zou zeggen dat er niets verkeerd zou kunnen zijn aan een gezond drankje. Toch moeten we jou nu echt gaan teleurstellen. In een glas verse sinaasappelsap zitten vanzelfsprekend vitamines, maar ook maar liefst 21 gram suiker. Met een glas sinaasappelsap zit je dus al snel op je maximale dagelijkse hoeveelheid suiker. Dat gaat al erg snel!

Koffie

Als je koffie drinkt doe je er goed aan om koffie te drinken zonder suiker. Kies jij echter liever voor een ijskoffie of een latte? Dan heb je al pech, want ook hier zit suiker in. In een mokkakoffie zit namelijk maar liefst 27 gram suiker.

Thee

Niet alleen de koffie is van nature suikervrij: dat geldt ook voor thee. Echter zijn er wel speciale theedrankjes waarbij dat niet het geval is. Een grote Matcha Green Tea bevat namelijk ook al 18 gram suiker. Een grote Chai Tea Latte bevat maar liefst 43 gram suiker! Dat is meer suiker dan je op een dag binnen zou moeten krijgen.

Smoothies

Smoothies staan bekend als verse fruitsappen. Je zou zeggen dat dit gezond zou zijn. Echter zitten hier vaak ook veel suikers in verwerkt. Als voorbeeld nemen we een smoothie van de Albert Heijn met appel, aardbei en banaan. Deze bevat 60 gram suiker, terwijl er op de verpakking staat dat er geen toegevoegde suikers in zitten. Als je een smoothie wilt maken kan je die maar beter thuis maken. Zo kan je je smoothie nog enigszins suikervrij houden.

Gezonde dranken

Misschien heb jij al weleens gehoord van het ‘mega gezonde’ drankje kombucha. Zo’n flesje van 330 ml bevat maar liefst 16 gram suiker. Overigens geldt dat ook voor kokoswater. Een pakje van 330 ml bevat eveneens 16 gram suiker. Deze gezonde dranken blijken dus een stuk minder gezond dan je in eerste instantie dacht.

Wat kan je wél drinken?

Je zult je misschien nu wel afvragen: wat kan ik dan wel drinken? In de lijst staan zoveel drankjes die gezond lijken, maar die het niet zijn. Kan je überhaupt nog iets drinken? Jazeker, je doet er goed aan als je gewoon water drinkt. Koffie en thee zonder suiker en melk is ook prima. Natuurlijk kan je af en toe weleens iets anders drinken, maar doe dit wel met mate. Ga dus niet iedere pauze naar de Starbucks.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook