Deze Italiaanse Affogato maak je met slechts twee ingrediënten

Wil jij vanavond het lekkerste toetje maken? Dan kan je deze Italiaanse Affogato maken met slechts twee ingrediënten.

Het woord ‘affogato’ in het Italiaans betekent ‘verdronken’. Dit Italiaanse nagerecht is erg populair in Italië en het houdt simpelweg in dat twee bolletjs vanille(room)ijs verdrinken in de koffie. Je kunt vervolgens ongelimiteerd variëren met toppings. Zo kan je kiezen voor gezouten karamel, chocoladeschaafsel of pistachenootjes. Je maakt je toetje binnen een aantal minuten.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 bolletjes vanille(room)ijs;
  • 2 shots espresso;
  • Toppings naar keuze.

Bereidingswijze Italiaanse Affogato

Je kunt deze Italiaanse Affogato erg gemakkelijk maken binnen slechts enkele minuten. Schep twee bolletjes vanilleroomrijs in een schaaltje. Voeg vervolgens toppings naar keuze toe. Je kunt onder andere kiezen voor chocoladeschaafsel, maar ook lekker zijn karamelsaus en geroosterde pistachenootjes of chocoladesaus met zeezout. Giet vervolgens twee shots espresso over het ijs heen. Als je geen espressomachine hebt kan je ook kiezen voor extra sterke normale koffie of je kunt espressopoeder oplossen in heet water. Eventueel kan je nog wat extra toppings toevoegen én smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker toetje en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook