Smullen maar: pesto aspergetaartje met kaassaus

Wist je dat witte asperges en pesto goed samengaan? Probeer dit eenvoudige recept maar eens.

Wil je vanavond geen uitgebreide maaltijd maken, maar wil je kiezen voor iets eenvoudigs? Dan kan je kiezen voor dit simpele gerecht. Het is erg smakelijk en je bereidt het binnen no-time. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 plakjes bladerdeeg;
  • 60 gram pesto;
  • 15 witte asperges, houtige uiteinden weggesneden;
  • 2 eetlepels roomboter;
  • 2 eetlepels bloem;
  • 360 milliliter volle melk;
  • Halve theelepel knoflookpoeder;
  • Halve theelepel uienpoeder;
  • Halve theelepel zout;
  • 80 gram kaas.

Bereidingswijze pesto aspergetaartje met kaassaus

Zoals gezegd kan je dit recept erg eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je de oven voorverwarmt op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg vier plakken bladerdeeg een beetje over elkaar heen. Vorm op die manier een groot vierkant. Druk dit vervolgens goed aan. Snijd dan het resterende plakje bladerdeeg doormidden en druk deze aan de onderkant van het vierkant. Op die manier kan je een a4-achtig stuk maken. Je kunt het bladerdeeg vervolgens op de bakplaat leggen.

Smeer nu drie kwart van de pesto over de plakken. Verdeel de witte asperges over het deeg. De asperges moeten in het midden worden geplaatst, zodat de zijkanten van het bladerdeeg vrij zijn. De rest van de pesto kan je verdelen over de asperges.

Je kunt nu de kaassaus maken. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer het goed door. Voeg vervolgens, al roerend, de melk toe. Ook de kruiden en de kaas kan je vervolgens toevoegen. Zorg ervoor dat dat de saus begint te dikken: roer dus goed door.

Schep een aantal eetlepels kaassaus over het midden van de asperges. Het aspergetaartje met kaassaus kan je nu een half uurtje in de oven stoppen. Dit overheerlijke taartje serveer je vervolgens met de overgebleven saus.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook