Deze ingrediënten heb je nodig voor ’s werelds beste pastasaus

Wil jij vanavond de ultieme pasta maken? Deze ingrediënten heb je nodig voor ’s werelds beste pastasaus.

De meeste mensen denken dat je zoveel mogelijk ingrediënten moet gebruiken voor de lekkerste recepten. Sommige recepten hebben nu eenmaal veel nodig. Echter heb je voor ’s werelds beste pastasaus helemaal niet zoveel ingrediënten nodig. Dat maakt het een budgetvariant en ook nog eens de allerlekkerste variant. Deze pastasaus is bedacht voor Marcella Hazan en bestaat uit slechts drie ingrediënten.

Wie is Marcella Hazan?

Marcella Hazan werd geboren in 1924 (en overleed in 2013). De vrouw maakt de Italiaanse keuken toegankelijk en beschikte over een groot kooktalent. In eerste instantie begon zij met het schrijven van recepten voor de krant. Echter bundelde ze haar ideeën, recepten en tips daarna in een kookboek. Dit noemde zij The Classic Italian Cook Book. Marcella was een ster in het begeleiden voor huiskoks en al snel kreeg ze roem voor haar overheerlijke recepten. Een van de recepten die het meest geprezen werd was haar pastasaus. Deze saus bestaat uit een aantal ingrediënten.

Wat heb je nodig?

Voor deze pastasaus heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 800 gram gepelde tomaten (twee blikken van 400 gram per stuk);
  • 5 grote eetlepels boter;
  • Een halve ui Zout en peper (optioneel).

Bereidingswijze pastasaus

Stop de gepelde tomaten (met het sap), de boter en de halve, ongesneden ui in een grote pan. Kies bij voorkeur voor een braadpan of een andere pan met een dikke bodem. Voeg een aantal snufjes zout en peper toe en breng het aan de kook. Laat dit circa 45 minuten pruttelen op laag vuur. Ondertussen kan je tomaten kapot maken met een houten lepel. Voeg nogmaals wat zout, peper en andere kruiden naar keuze toe. Roer er vervolgens gekookte spaghetti doorheen.

Je kunt deze saus niet alleen gebruiken voor pasta, maar ook voor bijvoorbeeld lasagne. Je kunt de pasta eventueel serveren met wat olijfolie en chilipoeder.

Bekijk hieronder ook een handige video. Dit filmpje duurt 3 minuten en 38 seconden:

Seizoensgroenten

Gebruik bij voorkeur altijd de groenten van het seizoen: de seizoensgroenten dus. Deze groenten zijn veel lekkerder dan wanneer deze niet in het seizoen zijn. Kies daarom voor een gerecht die deze tot hun recht laten komen.

Uien fruiten

Fruit jij de uien altijd als de olie al warm is? Volgens Marcella Hazan maak je dan een cruciale fout. Het is veel beter om de uien eerst in een koude pan te stoppen. Vervolgens giet je er wat olie in en dan pas laat je het verwarmen. Als je het op deze manier doet laten de uien hun smaak geleidelijk los en krijgen deze een zachtere smaak.

Pastasoorten

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel pastasoorten waar je uit kunt kiezen. Alhoewel sommige pasta’s vooral lekker zijn wanneer deze vers zijn (waaronder tagliatelle), is juist spaghetti lekkerder als dit gedroogd is. Bovendien zijn er bepaalde pastasoorten die passen bij andere sauzen. Dat is iets waar je rekening mee kunt houden.

Kies niet altijd voor olijfolie

Olijfolie is een populaire keuze, maar het is niet altijd de beste keuze. Hazan legt uit dat je dit beter niet kunt gebruiken bij delicate gerechten. Deze komen beter tot recht wanneer je kiest voor boter in combinatie met een plantaardige olie.

Knoflookpers

Tot slot is het raadzaam om nooit gebruik te maken van een knoflookpers. Daarmee verliest de knoflook zijn structuur en verandert de smaak. Ook verbrandt dit sneller. Snijden behoeft daarom de voorkeur.

Ga jij deze pastasaus ook eens maken? Vergeet dit recept én de tips dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook