Zo maak je je eigen pesto met courgette

In de supermarkten zijn er verschillende soorten pesto’s beschikbaar, maar waarom maak je niet je eigen? Deze variant is erg lekker!

Pesto is populair bij onder andere pasta’s. In de supermarkten stikt het van de pesto’s. Zo zijn er bijvoorbeeld groene en rode pesto’s. Helaas bevatten deze varianten vaak veel conserveringsmiddelen en zijn deze daarom niet altijd even gezond. Gelukkig kan je ook je eigen pesto maken. Deze variant is veel gezonder en is genoeg voor minimaal vier personen. Ben jij al benieuwd naar het recept?

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 courgette;
  • 2 of 3 teentjes knoflook;
  • Olijfolie om in te bakken;
  • 20 gram pijnboompitten, geroosterd;
  • 2 à 3 volle takken verse basilicum;
  • 50 gram walnoten;
  • Peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze pesto met courgette

Je kunt dit recept erg eenvoudig maken. Was als eerste de courgette en verwijder de uiteindes. Snijd de courgette vervolgens in dikke plakken. Verhit nu een koekenpan met een flinke scheut olijfolie en voeg de knoflooktenen hieraan toe. Na een minuut kan je de dikke plakken courgette toevoegen. Bak deze goudbruin klaar. Zet het vuur uit en laat de courgettes vervolgens afkoelen.

Ondertussen kan je de pijnboompitten roosteren. Vijzel deze samen met de walnoten. Voeg nu ook de gebakken courgette, pijnboompitten, walnoten en basilicum toe. Breng het op smaak met wat peper en zout in een blender. Voeg het toe aan een grote schaal. Met een blender of staafmixer kan je er nu een egaal geheel van maken. Eventueel kan je naar smaak nog wat olijfolie toevoegen. De pesto kan je serveren met een heerlijke pasta naar keuze.

Lijkt jou dit ook erg lekker en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit recept dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook