Tip: maak hummus uit de supermarkt lekkerder op deze manier

Wil je de kant-en-klare hummus uit de supermarkt iets lekkerder maken? Probeer dan een van deze varianten.

Als je voor het hummus-schap in de supermarkt staat heb je keuze uit talloze varianten. Je hebt dus niet alleen keuze uit de naturel-variant, maar ook kan je kiezen voor pompoen, pesto, rode bieten en noem het maar op. De kans is aanwezig dat jij het liefste kiest voor de normale variant. Dat is ook een goede keuze, want hier kan je nog ontzettend veel mee. Juist deze variant kan je mengen met andere etenswaren die je waarschijnlijk al in huis hebt staan.

Griekse yoghurt

Ben jij ook dol op een romige smaak? Voorzie de naturel hummus dan eens van een flinke schep Griekse yoghurt. Dat is ook nog eens een verantwoorde keuze, dus geniet ervan.

Avocado

Kies voor een avocado die rijp is en snijd deze open. Zorg ervoor dat je de avocado kan pureren en vervolgens kan mengen met de hummus. An sich is de avocado geen smaaksenstatie, dus je kunt er nog voor kiezen om enkele kruiden toe te voegen. Je kunt hierbij denken aan rode peper, knoflook of rode ui.

Zoete aardappel

Kook een zoete aardappel, pureer deze en meng het vervolgens met de kant-en-klare hummus. Dit zal zorgen voor een zoetere smaak. Ook kan je het nog extra lekker maken door bijvoorbeeld rode peper of Srirache toe te voegen. Roer er vervolgens nog een beetje citroensap doorheen en je zult kunnen genieten van een echte smaaksensatie.

Artisjok

Artisjok klinkt natuurlijk niet als de meest voor de hand liggende keuze. Echter is dit wel ontzettend lekker. Maal de artisjokharten in een keukenmachine en zorg ervoor dat dit helemaal fijn wordt. Vervolgens meng je de gepureerde artisjokken door de hummus. Smullen maar!

Olijven

Je kunt in de supermarkt simpelweg een potje met gesneden olijven kopen. Roer dit vervolgens door de kant-en-klare hummus heen. Als je wilt kan je ook nog een scheutje olijfolie toevoegen. Dit zal zorgen voor wat extra olijfsmaak. Wil je het nog gemakkelijker klaarmaken? Dan kan je ook kiezen voor een bakje tapenade. Gebruik dit simpelweg als smaakmaker.

Pesto

Misschien heb je nog wel een potje pesto in huis staan. Je kunt simpelweg de inhoud van een potje pesto door de hummus heen roeren en het is om te smullen. Voor de sier kan je nog wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas gebruiken. Dit is echt een heerlijke keuze.

Gegrilde groenten

Ben jij dol op groenten en heb je nog wat in koelkast liggen? Gril deze dan in een grillpan en breng dit op smaak met diverse kruidensoorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor chilipeper, zout, paprika- of kerriepoeder. Roer het geheel goed door elkaar en je hebt een gezonde variant van hummus.

Vind jij dit ook een interessant artikel en ga jij binnenkort ook een van deze varianten proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook