Smullen maar: boerenkoolsalade, hét alternatief voor gewone sla!

Ben je weleens helemaal klaar met gewone sla? Kies dan eens voor deze boerenkoolsalade: het beste alternatief voor sla.

Soms heb je het wel even gehad met de gewone salades. Sla, tomaat en komkommer en dit steeds met een andere twist? Wij zijn er inmiddels wel een beetje klaar mee. Gelukkig is er nu een goed alternatief: boerenkoolsalade. Dit is erg gezond en heeft een geheel andere smaak. Dat is wat je nodig hebt als je een beetje wilt variëren.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 handen boerenkoolbladeren;
  • 1 rode paprika;
  • 1 avocado;
  • Een scheut limoensap;
  • Een scheut olijfolie;
  • Peper, zout en cayennepeper.

Bereidingswijze boerenkoolsalade

Je kunt deze boerenkoolsalade erg eenvoudig maken. Scheur de boerenkool in stukken en voeg dit toe aan een kom. Snijd de paprika vervolgens in stukjes en voeg deze toe aan de boerenkool in de kom. Je kunt nu de avocado halveren en de pit verwijderen. Lepel de avocado uit en snijd deze in stukjes. Voeg dit eveneens toe aan het mengsel van boerenkool. De salade kan je vervolgens op smaak brengen met wat peper, zout en cayennepeper. Giet er nu nog wat olijfolie bij en gebruik nog een scheutje limoensap. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook