Heerlijk recept: pittige garnalendipsaus met toast

Ga jij vanavond borrelen? Kies voor deze heerlijke snack: pittige garnalendipsaus met toast.

Als je gaat borrelen kan je allerlei smeersels en dipsauzen in huis halen. Smeer dit op een toastje en je hebt en prima hapje voor bij de borrel. Echter kan je ook kiezen voor je eigen warme dipsaus. Deze pittige garnalendipsaus met toast is bijzonder lekker en ook nog eens erg eenvoudig om te maken.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 voorgebakken stokbrood, in plakken gesneden;
 • 2 eetlepels olijfolie;
 • 450 gram garnalen;
 • 5 eetlepels boter;
 • Snufje zout en peper;
 • 110 gram roomkaas;
 • 225 gram zure room (light);
 • 225 gram kaas, geraspt;
 • 390 gram artisjokharten, afgegoten en in stukken gesneden;
 • 1 teentje knoflook, geperst;
 • Tabasco naar smaak.

Bereidingswijze garnalendipsaus met toast

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de oven voorverwarmd op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer de plakjes stokbrood aan beide kanten in met olijfolie. Leg deze vervolgens op de bakplaat. Bak de stukjes stokbrood in de oven (circa 6 tot 8 minuten). Zet vervolgens de grill van je oven aan.

Smelt een eetlepel boter in een grote (en ovenbestendige) koekenpan op middelhoog vuur. Voeg nu ook de garnalen toe en breng deze op smaak met wat peper en zout. Bak de garnalen gaar (circa twee minuten per kant). Schep de garnalen nadien uit de pan en laat deze afkoelen. Snijd het in kleine stukjes en zet deze apart.

Je kunt nu drie eetlepels boter toevoegen aan dezelfde pan die je eerder gebruikte. Voeg de roomkaas en zure room toe. Meng alles goed door elkaar totdat alles vermengd en gesmolten is. Voeg vervolgens 175 gram kaas toe en laat dit volledig in de saus smelten. Voeg de artisjok, garnalen en knoflook toe zodra de kaas is gesmolten. Breng de saus vervolgens op smaak met tabasco en blijf het ondertussen goed doorroeren.

Na twee minuutjes kan je de pan van het vuur halen. De overgebleven kaas kan je verdelen over het mengsel.

De pan kan je aan de oven toevoegen. Grill de kaas in drie minuutjes goudbruin. Beschik je thuis niet over een ovenbestendige koekenpan? Dan kan je het mengsel toevoegen aan een ovenschaal (voordat je de overgebleven kaas eraan toevoegt). Het overheerlijke garnalenmengsel kan je nu serveren met de toastjes. Smullen maar!

Je kunt ook de onderstaande video bekijken. Het filmpje duurt slechts 2 minuten en 40 seconden.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook