Deze romige garnalensoep moet je proberen

Wil je vandaag een Hollandse soep maken? Probeer dan eens deze overheerlijke romige garnalensoep.

Garnalen zijn er in talloze soorten en maten. Echter vinden wij de Hollandse garnaal toch wel het lekkerste. Alhoewel het maar een klein garnaaltje is, is zo’n garnaaltje wel erg smaakvol. De Hollandse garnaal is ook een vissoort waar de Nederlandse visserij trots op mag zijn.

De garnalen kunnen flink in kleur en grootte verschillen. Er is echter ook een duidelijk verschil in smaak en prijs. De buitenlandse roze variant is minder uitgesproken. Gelukkig gebruiken we voor dit recept de Hollandse variant. Smaakvol dus! Je kunt deze romige soep gemakkelijk maken en alle ingrediënten koop je bij je plaatselijke supermarkt. De romige soep barst van de smaak.

Wat heb je nodig?

Voor deze soep heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 ui 2 grote kruimige aardappels;
  • 1 eetlepel boter;
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram);
  • 2 visbouillontabletten;
  • 2 bakjes Hollandse garnalen (circa 100 gram);
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml).

Bereidingswijze romige garnalensoep

Zoals gezegd kan je deze romige garnalensoep erg eenvoudig maken. Je kunt als eerste de ui pellen en snipperen. Vervolgens kan je de aardappelen schillen in blokjes van circa een centimeter. Verhit boter in een pan en voeg de ui en de aardappelblokjes hieraan toe. Laat het ongeveer een minuutje bakken.

Voeg nu ook de tomatenpuree toe. Verkruimel bouillontabletten en voeg 8 dl kokend water toe. Laat de soep acht tot tien minuten zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn.

Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de garnalen en de crème fraîche toe. Je kunt de soep nu pureren. Vervolgens zet je de pan weer op het vuur. Laat de soep hier eventjes opstaan. Je kunt de soep nu verdelen in een vier diepe borden. De rest van de garnalen kan je verdelen over de borden. De soep kan je eventueel serveren met een knapperig stokbroodje.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook