De gezonde tosti is voor elke tosti-liefhebber: spinazie-artisjok-tosti

Ben jij ook zo dol op tosti’s en wil je vandaag graag kiezen voor de gezonde variant? Probeer deze spinazie-artisjok-tosti.

Tosti’s zijn ontzettend lekker. Bijten in knapperig brood is heerlijk en ook de gesmolten kaas smaakt altijd wel erg lekker. Een standaardtosti mag dan misschien erg lekker zijn, toch zijn er ook nog voldoende andere varianten waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor de spinazie-artisjok-tosti. Deze variant is erg lekker en je zult je vingers erbij aflikken.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 plakken bruinbrood;
  • 30 gram roomkaas;
  • 1 teentje knoflook, geperst;
  • 110 gram rauwe spinazie;
  • 2 artisjokharten, in stukjes gesneden
  • 40 gram Parmezaanse kaas;
  • Een beetje boter;
  • Scheutje olijfolie.

Bereidingswijze spinazie-artisjok-tosti

Je kunt deze spinazie-artisjok-tosti erg eenvoudig maken. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg nu de knoflook en de spinazie toe aan de pan en laat de spinazie slinken. Je kunt nadien ook de artisjok toevoegen aan de pan. Roer het geheel goed door en laat de artisjok goed warm worden.

Beide boterhammen kan je insmeren met wat roomboter. Op een van de plakjes kan je ook een goede laag roomkaas smeren. Leg hier de spinazie-artisjok mix op.

Sprenkel nu ook de Parmezaanse kaas hier overheen. De tosti kan je in de pan leggen en deze aan beide kanten even bakken. Op die manier wordt het knapperig. Je kunt de spinazie-artisjok-tosti nu eten. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook