Wist je dat je de schil van een kiwi ook op kan eten?

Wist je dat je je kiwi beter kunt opeten mét schil? Waarom dat zo is lees je in dit artikel.

Kiwi’s zijn ontzettend gezond. Veel mensen zijn hier al van op de hoogte. De vrucht met groen vruchtvlees beschikt over een harige en bruine schil. De meeste mensen snijden de vrucht door tweeën en eten de inhoud op met behulp van een lepeltje. Je kunt de schil echter ook consumeren. Dit zorgt voor diverse gezondheidsvoordelen. In dit artikel lees je daar meer over.

Gezonder met schil

De vrucht van een kiwi is erg gezond. Ook de schil is echter goed voor je. De schil zit namelijk boordevol vezels die goed zijn voor de spijsvertering. Ook heeft de schil een positief effect op je cholesterolgehalte.

Hoe kan je een kiwi met schil eten?

De meeste mensen vinden het echter geen prettig idee om de schil op te eten. Immers is dit harig en smaakt het ook niet zo lekker als de binnenkant van de kiwi. Wat kan je dan doen om de schil op te eten? Simpel: borstel de haartjes van de schil en spoel de vrucht vervolgens grondig af. Als alternatief kan je de kiwi met schil ook in stukjes snijden en er een smoothie van maken.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook