Smullen maar: salamichips met een kaasdip (koolhydraatvrij!)

Wil je vanavond een gezonde snack consumeren tijdens het kijken van een leuke film? Probeer dan eens deze salamichips met een kaasdip.

Als je op dieet bent zal je moeten letten op je koolhydraten. Toch is een chipje of een koekje natuurlijk wel erg lekker. Soms heb je gewoon zin om iets te snacken. Gelukkig kan je dan nu ook salamichips maken. Je eet dus vooralsnog een soort chips, maar ditmaal is het verantwoord. Je kunt dit gemakkelijk maken en het is ook nog eens heerlijk. Probeer het daarom gerust.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram kleine salamiplakjes;
  • 3 teentjes knoflook;
  • 1 groene peper;
  • 230 milliliter amandelmelk, ongezoet;
  • Een halve theelepel uienpoeder;
  • Een snufje xanthaangom;
  • 1 theelepel mosterdpoeder;
  • Een halve theelepel cayennepoeder;
  • 340 gram geraspte kaas, pittig.

Bereidingswijze salamichips met kaasdip

Je kunt deze salamichips erg eenvoudig maken. Maak eerst de chips door plakjes salami op een vel keukenpapier te leggen. Laat deze niet overlappen. Leg er vervolgens weer een vel keukenpapier op. Stop dit nu een minuutje, op vol vermogen, in de magnetron. Herhaal dit met de overige plakjes.

Maak nu de dip door de knoflook en de groene peper in kleine stukjes te fruiten. Voeg ook de amandelmelk en de kruiden toe. Roer nu nog de xanthaangom erdoorheen om de dip zodoende steviger te maken. Beetje bij beetje kan je de kaas toevoegen. Roer dit totdat het een geheel wordt. Je kunt er vervolgens direct van smullen.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook