Smullen maar: kaasrijke Jambalaya-dip met gamba’s en worst

Ben jij ook zo dol op gamba’s en worstjes? Probeer dit dan eens in combinatie met deze Jambalaya-dip.

Gamba’s en worstjes zijn wat ons betreft erg lekker. Stokbrood met een dipje gaat er ook wel in. Als je hiervoor de Jambalaya-dip gebruikt zal je in ieder geval een avondje heerlijk kunnen smullen. Dus: ga jij borrelen dit weekend en wil je een lekkere snack maken? Probeer dan dit recept.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • Olijfolie 300 gram gepelde gamba’s + 5 extra;
 • 170 gram Andouille worst of chorizo;
 • Halve gele ui, fijngesneden;
 • Halve groene paprika, fijngesneden;
 • 1 steel selderij, fijngesneden;
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden;
 • 1 tomaat, gesneden;
 • 1 eetlepel cajunkruiden;
 • 220 gram roomkaas;
 • 220 gram cheddarkaas;
 • 60 gram sour cream;
 • 1 eetlepel Worcestershire saus;
 • Peterselie om te serveren;
 • Stokbrood om te dippen.

Bereidingswijze kaasrijke Jambalaya-dip met gamba’s en worst

Je kunt deze kaasrijke Jambalaya-dip met gamba’s en worst erg eenvoudig maken. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier vijf gamba’s in. Breng deze op smaak met wat zout en peper. Bak de gamba’s twee minuten per kant. Haal deze vervolgens uit de pan en zet dit apart. De overgebleven gamba’s kan je in stukjes snijden en ook in de pan stoppen. Breng deze wederom op smaak met zout en peper en kook de gambastukjes gaar in drie minuten. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe aan de pan.

Je kunt nu ook de andouille worst of chorizo in stukjes toevoegen aan de pan. Bak dit totdat het bruin is. Dat kost ongeveer twee minuten van je tijd. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe aan de pan. De worst kan je vervolgens uit de pan scheppen. Schenk opnieuw wat olijfolie in de pan.

Voeg nu ook de gele ui, groene paprika en selderij toe. Laat dit circa twee minuten opstaan. Je kunt nu eveneens de knoflook en de tomaat toevoegen. Laat het een minuutje koken. Voeg nadien de cajunkruiden toe en roer het geheel opnieuw door elkaar.

Je kunt het mengsel nu in een grote kom stoppen. Voeg drie vierde van de worst toe en de gambastukjes. Nu kan je de inhoud van de kom omscheppen. Voeg nu ook de roomkaas, de helft van de kaas, sour cream en Worcestershire saus toe. Roer het opnieuw door elkaar.

Het mengsel kan je nu overscheppen in een kleine ovenschaal. Verdeel de rest van de kaas over de bovenkant. Bak het vervolgens 25 minuten.

De overgebleven stukjes worst kan je gebruiken ter garnering. Serveer het vervolgens met een vers stokbroodje. Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook