Smullen maar: romige Griekse kippensoep met ei en citroen

Ben jij dol op een lekkere kippensoep? Probeer dan eens deze romige Griekse kippensoep met ei en citroen.

Ben jij weleens op vakantie geweest in Griekenland? Dan heb je deze romige Griekse kippensoep met ei en citroen misschien al weleens gehad. Je kunt in de Griekse restaurants talloze lekkere recepten bestellen. De meeste Nederlanders zijn wel bekend met Pita Gyros, Moussaka en Tzatziki. Echter zijn er nog meer overheerlijke recepten uit Zuid-Europa waar je van kunt genieten. Deze overheerlijke soep is er eentje van. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 eetlepel olijfolie;
 • 3 wortels, in fijne stukjes;
 • 2 stelen selderij, in fijne stukjes;
 • 3 lente-uien, in dunne ringen;
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden;
 • 1.900 milliliter kippenbouillon;
 • 2 laurierblaadjes 100 gram orzo (of gewone rijst);
 • Zout en peper naar smaak;
 • 2 gekookte kipfilets in stukjes en gescheurd;
 • Sap van 2 tot 3 citroenen;
 • 2 grote eieren;
 • Verse peterselie ter garnering (optioneel).

Bereidingswijze romige Griekse kippensoep met ei en citroen

Je kunt deze romige Griekse kippensoep met ei en citroen erg eenvoudig maken. Verhit als eerste olijfolie in een grote pan. Voeg de wortel, selderij en lente-ui toe en sauteer dit. Voeg nu ook de knoflook toe aan de pan. Bak het vervolgens nog een minuutje. Voeg nu de kippenbouillon en de laurierblaadjes toe. Breng het aan de kook. Ook de orzo kan je vervolgens toevoegen. Laat het circa tien minuutjes opstaat totdat de orzo gaar is. Voeg de gare stukjes kipfilet toe en roer het geheel door de soep.

De eieren kan je nu aan een grote kom toevoegen, tezamen met het citroensap. Meng dit door elkaar. Beetje bij beetje kan je wat van de soep bij de eieren toevoegen. De eieren zullen zodoende ook op temperatuur komen. Roer het geheel goed door elkaar en haal dit vervolgens van het vuur af. Je kunt de stukjes laurierblaadjes voorzichtig uit de pan halen. Serveer de soep met verse peterselie.

Bekijk hieronder ook de video van dit recept. Het filmpje duurt 5,5 minuut en laat in stappen zien hoe je de romige Griekse kippensoep met ei en citroen bereidt.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook