De betere brunchoptie: een croissantje of een kaiserbroodje?

Kan je beter kiezen voor een croissantje of is een kaiserbroodje de gezondere keuze? In dit artikel lees je het antwoord.

Als je gezond wilt brunchen zal je een croissantje of een kaiserbroodje liever willen laten staan. Toch is een broodje ook wel weer ontzettend lekker. Een kommetje yoghurt met fruit is natuurlijk ook lekker, maar een broodje erbij is wel erg verleidelijk. Als je gaat brunchen horen luxebroodjes er eigenlijk ook wel bij. Als je dan toch een croissantje of een kaiserbroodje mag kiezen, waar kies je dan voor? Wat is de meest gezonde keuze van de twee? Daarover lees je meer in dit artikel.

Croissantje of een kaiserbroodje: wat is de verantwoorde keuze?

Als je gezond wilt brunchen kies je natuurlijk gewoon voor fruit en yoghurt. Een kom met yoghurt en fruit zorgt voor de belangrijke vitamines en mineralen. Ook een eitje consumeren is niet verkeerd. Echter kan een croissantje of een kaiserbroodje ook erg lekker zijn. Als je graag wilt genieten van een broodje kan je een keuze maken. Hieronder volgt een tabel met daarin de voedingswaarden per broodje.

Kaiserbroodje Croissant
Energie 127,5 kcal 193,5 kcal
Vet 0,5 gram 11,25 gram
Verzadigd vet 0,2 gram 7,2 gram
Koolhydraten 25 gram 18,45 gram
Wv. suiker 1,75 gram 3,15 gram
Voedingsvezels 1,5 gram 1,125 gram
Eiwitten 4,75 gram 3,82 gram

Croissantjes en kaiserbroodjes vergelijken

In de bovenstaande tabel is te zien dat een kaiserbroodje veel minder calorieën bevat. Ook is er minder vet aanwezig, zijn er juist meer eiwitten aanwezig en bevat dit ook nog eens minder suiker. Een kaiserbroodje is daarmee een meer verantwoorde keuze. Echter wint het croissantje het wel op een punt: er zijn minder koolhydraten aanwezig in dit broodje. Let jij hier vooral op? Dan is dit wellicht de betere keuze.

Vind jij dit ook een interessante vergelijking? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook