Zo maak je gezonde chocolade snacks met slechts 3 ingrediënten!

Wil je graag een gezond tussendoortje maken en ben je dol op chocolade? Zo maak je gezonde chocolade snacks met slechts drie ingrediënten.

Ben jij een zoetekauw en speur jij de keukenkastjes graag met enige regelmaat af naar wat zoetigheid? Dat is natuurlijk erg lekker, maar heel verstandig is het niet. Voordat je het weet ben je een aantal kilo’s aangekomen. Zoetekauwen kunnen hun hart nu ophalen, want je kunt nu namelijk een gezonde snack maken. Je kunt deze chocolade snacks maken met behulp van slechts drie ingrediënten.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 bananen;
  • 125 gram pindakaas;
  • 350 gram pure chocolade;
  • Zeezout (optioneel).

Zo maak je de gezonde chocolade snacks

Wil je de gezonde chocolade snacks graag maken? Dat is gelukkig erg eenvoudig en zo gepiept. Snijd als eerste de bananen in dunne plakjes en leg deze naast elkaar. Drapeer op de helft van de bananenplakjes en een half theelepeltje pindakaas. Leg de andere helft van de bananenplakjes boven op de pindakaas. Het lijken nu net kleine hamburgertjes.

De chocolade kan je au bain-marie boven een pannetje met kokend water smelten. Haal de banaan-pindakaas stukjes door de chocolade en leg dit op een bord. Optioneel kan je nog wat zeezout over de chocolade snacks sprenkelen. Plaats de snacks minimaal een half uur in de vriezer. Genieten maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook