Smullen maar: Japanse gebakken rijst met knoflook en boter

Wil je vandaag een heerlijke Aziatische maaltijd bereiden? Probeer dan eens deze overheerlijke Japanse gebakken rijst met knoflook en boter.

Gebakken rijst is ontzettend lekker. Deze gebakken rijst is misschien iets anders dan je gewend bent. Een van de ingrediënten bestaat namelijk uit mayonaise. De rijst wordt hierdoor erg lekker. Ben je al benieuwd naar de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze? Lees dan gerust verder.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram (Japanse) rijst;
  • 50 gram Japanse Kewpie mayonaise;
  • 2 eetlepels boter;
  • 3 teentjes knoflook, geperst;
  • 2 eetlepels sojasaus;
  • 2 eieren, losgeklopt;
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden;
  • Zout naar smaak.

Bereidingswijze Japanse gebakken rijst met knoflook en boter

Je kunt deze Japanse gebakken rijst met knoflook en boter erg eenvoudig bereiden. Kook de rijst zoals dit staat aangegeven op de verpakking. Hevel de rijst in een kom en voeg hier Kewpie mayonaise aan toe. Roer het totdat het met elkaar is vermengd. Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Na een minuutje kan je ook de rijst toevoegen. Roer het wederom totdat alles met elkaar is vermengd. Je kunt nu de sojasaus toevoegen. Ook dit kan je er weer doorheen roeren.

Schep de rijst een beetje aan de kant in de koekenpan. Dit zorgt voor ruimte voor het ei die je in dezelfde pan kunt bakken. Bak het ei en roer het gebakken ei vervolgens door de rijst. Als laatste kan je nog wat peterselie toevoegen. Breng de rijst eventueel nog op smaak met een beetje zout. Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook