Smullen maar: gin-tonic pannenkoeken

Ben jij dol op pannenkoeken en mag jij ook wel graag een glas gin-tonic drinken? Probeer dan eens deze gin-tonic pannenkoeken.

Wij kunnen elke dag wel een pannenkoek eten. Deze zijn er dan ook in talloze varianten. Waarschijnlijk heb je nog nooit van gin-tonic pannenkoeken gehoord. Dit is ontzettend lekker en ook nog eens erg eenvoudig om te maken. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Dit heb je nodig voor tien pannenkoeken:

  • 200 gram zelfrijzende bloem;
  • 1 ei;
  • 2 eetlepels poedersuiker;
  • 250 ml gin-tonic (blikje);
  • Boter om te bakken.

Dit heb je nodig voor de siroop:

  • 1 citroen;
  • 250 milliliter gin-tonic (blikje);
  • 2 eetlepels poedersuiker.

Bereidingswijze gin-tonic pannenkoeken

Je kunt deze overheerlijke pannenkoeken erg eenvoudig maken. Giet 250 ml gin-tonic in een steelpannetje op laag vuur. Voeg hier de suiker en het citroensap aan toe. Laat het koken totdat er een stroperige massa ontstaat. Zet het vervolgens even weg.

In een beslagkom kan je de bloem, het ei, de suiker en een snufje zout toevoegen. Meng dit totdat er een glad beslag ontstaat. Laat nu een klontje boter in een koekenpan smelten. De pannenkoeken kan je hierin klaarmaken met het beslag dat je zojuist gemaakt hebt. Zorg ervoor dat je de pannenkoeken rondom bruin bakt. Herhaal dit net zolang totdat al het beslag op is.

De pannenkoeken kan je serveren met de siroop eroverheen gedruppeld. Eet smakelijk en geniet ervan!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

PS: dit recept is niet geschikt voor kinderen.

Anderen lazen ook