Marineer je vlees op deze manier en geniet van heerlijk mals vlees

Ben jij dol op heerlijk mals vlees? Marineer het vlees op deze manier en geniet van heerlijk mals vlees.

Een stukje biefstuk is ontzettend lekker. Echter is het lastig om dit goed te bereiden. Met enige regelmaat stoppen we onze vork in een stukje vlees en komen we vervolgens van een koude kermis thuis. Op het bord ligt dan geen overheerlijk stukje biefstuk, maar een taai en droog stuk ellende. Zoals je weet is biefstuk niet bepaald goedkoop. Daarom wil je hier natuurlijk wel van genieten. Als je je vlees op deze manier marineert kan je echt genieten van je stukje vlees.

Thee

Het antwoord is erg eenvoudig en simpel: je kunt namelijk thee maken. Alhoewel dit nogal vreemd klinkt werkt dit echt. Thee bevat namelijk tannines. Tannine is een verzamelnaam voor diverse chemische verbindingen die als gevolg hebben dat eiwitten fixeren. Dat zorgt voor extra malsheid wanneer het in aanraking komt met vlees.

Vlees marineren

Voordat je je vlees bereidt is het raadzaam dat je dit kunt marineren in thee. Maak twee grote koppen sterkte thee en laat dit vervolgens afkoelen. Je kunt het vlees erin leggen en drie uur laten intrekken in de koelkast. Een half uur voordat je het gaat bereiden kan je de stukken vlees uit de marinade halen. Dep het droog en wrijf het in zeezout. Bewaar de stukken vlees buiten de koelkast totdat je het gaat bereiden. Vanzelfsprekend mag het vlees niet te lang buiten de koelkast liggen, dus ga er maar snel mee aan de slag.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook