Bloemkoolrijst is koolhydraatarm en erg lekker: zo maak je het

Wil je graag het perfecte alternatief voor rijst, aardappelen of pasta bereiden? Maak dan koolhydraatarme bloemkoolrijst.

Als je niet te veel kilo’s wilt aankomen is het van groot belang dat je op je eetpatroon let. Soms wil je ook wat kilo’s kwijt en dan zal je er al helemaal op moeten letten. Ook sporten is dan erg belangrijk. Als je kilo’s wilt verliezen is het belangrijk om minder koolhydraten te consumeren. Je kunt rijst schrappen voor deze bloemkoolvariant. Je kunt dit erg eenvoudig maken en het is ook nog eens erg gezond.

Bloemkool

In vrijwel iedere supermarkt liggen zakjes bloemkoolrijst in de schappen. Doorgaans vind je dit bij de groentes of de gebakken aardappeltjes. Als je het liever zelf maakt kan dat gelukkig ook. Hiervoor heb je in ieder geval een bloemkool nodig. Ook een rasp of een keukenmachine is nodig voor het maken van bloemkoolrijst. Je hoeft de bloemkool niet te koken, want dit zal zorgen voor een zompig papje.

Bereiding

Je hoeft de bloemkoolrijst niet te koken, waardoor er nog een aantal andere mogelijkheden zijn om deze rijst te bereiden. Je kunt de bloemkoolrijst, als je wilt, ook gewoonweg rauw eten. Breng het op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie. Ben jij niet zo dol op rauwe bloemkoolrijst? Dan kan je het ook nog roerbakken. Voeg hiervoor wat olijfolie in een pan. Je kunt, als je wilt, eerst uitjes en knoflook toevoegen. De bloemkoolrijst hoef je vervolgens maar kort toe te voegen.

Combineren

Zowel rauwe als geroerbakte bloemkoolrijst hebben beide niet de smaak van bloemkool. Aangezien je de bloemkool fijnhakt of raspt is de bloemkoolsmaak minder intens. Je kunt deze rijst combineren met een smaakvolle curry waardoor de smaak helemaal wegvalt. Vind je bloemkoolrijst nog steeds geen prettig idee? Dan kan je ook nog kiezen voor de helft rijst en de andere helft deze bloemkoolvariant. Dat scheelt toch weer flink wat koolhydraten.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook