Vlot een maaltijd maken? Probeer deze rijstsalade met spekjes

Wil je graag vlot een maaltijd klaarmaken? Probeer dan eens deze overheerlijke rijstsalade met spekjes.

Wil je vandaag iets eenvoudigs klaarmaken? Dan kan je deze super simpele maaltijd maken. Rijstsalade met spekjes is erg lekker en bereid je in een handomdraai. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor vier personen):

  • 400 g basmatirijst;
  • 1 duopakje magere spekreepjes (250 gram);
  • 1 rode paprika;
  • 4 eetlepels olijfolie;
  • 2 eetlepels azijn;
  • 300 gram doperwten;
  • 1 blikje ratatouille niçoise (375 gram).

Bereidingswijze rijstsalade met spekjes

Als je een eenvoudige maaltijd wilt bereiden is rijstsalade met spekjes zeker een aanrader. Hier volgt de bereidingswijze. Kook de rijst zoals dit staat aangegeven op de verpakking. Bak de spekreepjes in een koekenpan. Maak de paprika vervolgens schoon en snijd deze in reepjes. De olijfolie en azijn kan je mengen met wat zout en peper. Zodoende kan je een gladde dressing maken. Verdeel de doperwten over vier borden en besprenkel deze met de dressing.

De ratatouille kan je mengen met de helft van de paprika en de spekreepjes. Meng deze vervolgens weer door de rijst. Breng het op smaak met peper. Verdeel de rijstsalade hier weer over. De rest van de paprika kan je vervolgens over de rijstsalade verdelen tezamen met de spekjes.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook