Heerlijk lunchen? Probeer deze knoflook-kaastosti eens

Wil je vandaag kiezen voor een overheerlijke lunch? Probeer dan eens deze knoflook-kaastosti.

Wil je vandaag een tosti eten, maar wil je niet kiezen voor de standaardvariant? Dan kan je deze overheerlijke knoflook-kaastosti eens proberen. Dit knapperige brood met zachte, gesmolten kaas is echt om te smullen. De combinatie met knoflook is vooral erg lekker. Je hebt dit vast en zeker nog nooit eerder gehad. Probeer het daarom vandaag maar eens. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 teen knoflook;
  • 1 mespuntje zout;
  • 30 gram zachte, ongezouten boter;
  • 1/2 eetlepel olijfolie;
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie;
  • 2 sneetjes brood;
  • 2 plakken Goudse kaas of cheddar.

Bereidingswijze knoflook-kaastosti

Maak als eerste de knoflookboter. Snijd hiervoor de knoflook fijn en voeg dit toe aan een schaaltje met een snufje zout. Voeg ook de boter, olijfolie en fijngehakte peterselie toe. Roer dit vervolgens goed door elkaar. Besmeer twee sneetjes brood aan een kant met een royale laag knoflookboter.

Verhit vervolgens een koekenpan op middelhoog vuur. Leg een sneetje brood met de knoflookzijde naar beneden in de pan. Beleg het brood met de plakken kaas en leg de tweede snee brood erbovenop. De knoflookzijde mag naar boven wijzen. Zodra de onderkant van de tosti goudbruin is geworden kan je de tosti uit de pan halen. Serveer dit warm. Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook