Heerlijk Grieks recept: Griekse aardappelpartjes uit de oven

Ben jij dol op Grieks eten? Probeer dan eens deze overheerlijke Griekse aardappelpartjes uit de oven.

Griekenland staat natuurlijk bekend om haar fantastische keuken. Men staat onder andere bekend om de Griekse moussaka, souvlaki en de heerlijke salades met feta. Ben jij echter dol op de smaken en kruiden van de Griekse keuken? Dan kan je deze Griekse aardappelpartjes uit de oven eens proberen. Je zult hier echt van gaan smullen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 850 gram aardappelpartjes in schil;
  • 1 citroen;
  • 3 knoflooktenen;
  • 4 eetlepels olijfolie;
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano;
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm;
  • Zout en peper naar smaak;
  • Paar takjes verse tijm;
  • 25 gram feta.

Bereidingswijze Griekse aardappelpartjes uit de oven

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voorverwarm de oven daarom op 220 graden Celsius. Zet nu een pan met kokend water op het vuur. Breng dit op smaak met wat zout en voeg de aardappelpartjes toe. Laat dit 6 tot 7 minuten koken totdat deze beetgaar zijn. Giet het water vervolgens af en voeg de partjes toe aan een grote kom.

Snijd de citroen doormidden en knijp het sap van een citroenhelft over de aardappelpartjes. Voeg nu de olijfolie, gedroogde oregano en tijm toe. Ook de drie geperste knoflooktenen kan je toevoegen. Breng het op smaak met wat peper en zout.

Vet nu een ovenschaal in met olijfolie en voeg de aardappelpartjes hieraan toe. Snijd de andere helft van de citroen in partjes en verspreid deze over de aardappelen. Ook kan je wat verse takjes tijm tussen de aardappelen leggen.

De ovenschaal kan je in de oven plaatsen. Bak de aardappeltjes goudbruin en krokant. Dit duurt zo’n 40 minuten. Nadien kan je de aardappelpartjes garneren met wat gebrokkelde fetakaas en eventueel met wat extra tijm, oregano en zeezout. Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook