Smullen maar: Franse quiche Lorraine

Ben jij ook zo dol op quiche? Probeer dan eens deze overheerlijke Franse quiche Lorraine.

Quiche Lorraine: als dat niet chique klinkt dan weten wij het ook niet meer. Je denkt misschien direct aan een topgerecht waarvoor je urenlang in de keuken moet staan. Toch kan je dit product ook gewoon in de winkel kopen, dus zo extreem speciaal is het ook weer niet. Als je dit gerecht zelf maakt is dit natuurlijk het allerlekkerste. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze van de Franse quiche Lorraine.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 90 gram ongezouten boter;
 • 1 theelepel suiker;
 • Snufje zout;
 • 180 gram bloem;
 • 4 eigelen;
 • 1 eiwit;
 • 4 eieren;
 • 3 eetlepels ijskoud water;
 • 200 milliliter room;
 • 100 gram crème fraîche;
 • 150 gram pancetta, in stukjes of spekjes;
 • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze Franse quiche Lorraine

Je kunt deze Franse quiche Lorraine ontzettend gemakkelijk bereiden. Voeg boter in een kom en voeg hier eveneens suiker en zout aan toe. Klop het los totdat het boter romig is. Voeg de boter, twee eigelen en koud water toe. Roer het kort en kneed dit met je handen zodra het roeren niet meer wil. Kneed dit net zolang totdat er een bal vormt. Je kunt de bal verpakken in een stukje keukenfolie en deze in de koelkast stoppen. Laat dit een half uurtje in de koelkast liggen. Ondertussen kan je de oven alvast voorverwarmen op 180 graden Celsius.

Na een half uurtje kan je de deegbal uit de koelkast halen. Leg het deeg op een velletje bakpapier en rol het deeg vervolgens uit met behulp van een deegroller. Dat kan soms een beetje stroef gaan omdat de deegbal nog koud is. Blijf echter net zolang rollen totdat het deeg groot genoeg is om hiermee een quichevorm te bedekken.

Verwijder nu het bakpapier en leeg het deeg in de bakvorm. Druk dit aan zodat zowel de bodem als de randen goed bedekt zijn met het deeg. De overgebleven stukjes deeg kan je wegsnijden. Eventueel kan je met de overgebleven stukjes ook nog eventuele gaatjes dichten.

Klop nu een eiwit los in een kommetje en kwast dit over het deeg. Koel het deeg vervolgens in de koelkast. Je kunt nu aan de slag met vulling. Verwarm als eerste een koekenpan en voeg hier de pancetta aan toe. Bak dit totdat de pancetta knapperig en gaar is. Laat dit vervolgens eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier.

Voeg nu vier eieren toe aan een kom en klop dit los. Je kunt nu zowel de crème fraîche, room en zout en peper toevoegen. Roer dit totdat alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.

Pak de quichebodem er weer bij en voeg hier de panchetta aan toe. Giet vervolgens het eimengsel hierover heen. Bak de Franse quiche Lorraine nu in een vier minuten gaar in de oven. Eventueel kan je je overheerlijke quiche nog bedekken met een beetje rozemarijn. Dat maakt het echt af. Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook