Dit is de allerbeste vegetarische lunch volgens Gordon Ramsay

Iedereen kent topkok Gordon Ramsey wel. Dit is zijn favoriete vegetarische lunch én zo maak je het.

Gordon Ramsay is een echte vleeseter. Zijn voorkeur gaat dan ook uit naar heerlijk mals vlees eten. Toch weet de topchef ook wel hoe hij een goede vegetarische lunch moet maken. Het recept dat hij hiervoor gebruikt heeft hij gelukkig met ons gedeeld. Dit zijn de Halloumi courgetteburgers met een overheerlijke tomatensalade.

Wat heb je nodig?

Dit heb je nodig voor de tomatensalade:

 • 8 gele cherrytomaten, gehalveerd;
 • 10 rode cherrytomaten, gehalveerd;
 • Snufje zout;
 • 1 dessertlepel suiker;
 • 2 takjes tijm;
 • 2 teentjes knoflook, in plakjes;
 • Extra vierge olijfolie;
 • 150 gram waterkers;
 • 1 sjalotje, in dunne ringen;
 • Balsamicoazijn.

Dit heb je nodig voor de Halloumi courgetteburgers:

 • 250 gram Halloumi-kaas, geraspt;
 • 2 middelgrote wortels, geraspt;
 • 1 courgette, geraspt;
 • 2 lente-uitjes, gesneden;
 • 1 eetlepel verse koriander, gesneden;
 • 1 eetlepel verse munt, gesneden;
 • 2 eieren;
 • 4 eetlepels panko olijfolie om te bakken;
 • Zout en peper naar smaak.

Dit heb je nodig voor de dressing:

 • 1 rode chilipeper, fijngesneden met zaadjes;
 • Blokje gember van 1,5 centimeter, fijngesneden;
 • Snufje suiker;
 • Snufje zout;
 • 5 eetlepels rijstazijn;
 • 1 eetlepel verse koriander, gesneden;
 • 3 eetlepels olijfolie.

De tomatensalade klaarmaken

Je kunt de tomatensalade gemakkelijk bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je oven alvast voorverwarmd op 150 graden Celsius. Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat en breng dit op smaak met wat zout. Verdeel nadien de suiker over de tomaten. De suiker zal ervoor zorgen dat de tomaten een lekkere bite krijgen. Verdeel de knoflook over de tomaten en haal de blaadjes tijm van de takjes. Ook de tijm kan je verdelen over de tomaten. Schenk nadien de olijfolie over de tomaten. Plaats nu een bakplaat in de oven en laat de tomaten anderhalf uur in de oven garen. De waterkers, uienringen en tomaten kan je aan een kom toevoegen. Verdeel wat balsamicoazijn en olijfolie over de salade.

De dressing klaarmaken

Voeg de chili, gember, suiker, zout, rijstazijn, olijfolie en koriander toe aan een kommetje. Roer het geheel goed door elkaar. Laat het vervolgens tien minuten intrekken.

De Halloumi burgers bereiden

Stop de geraspte wortel en de geraspte courgette in een vergiet. Besprenkel dit met een beetje zout naar smaak. Laat dit een half uurtje staan en knijp het vocht uit de groente. Voeg de eieren in een grote kom en klop dit los. Voeg nu ook de groente, kaas, lente-ui, koriander, munt en broodkruimels toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Je kunt nu de burgers maken van de ingrediënten. Leg de burgers op een bord en laat dit 20 minuten afkoelen.

Je kunt nu een pan verhitten met een scheutje olie en hier de burgers in bakken. Bak beide kanten bruin op middelhoog vuur. Dit duurt circa vijf minuten per kant. Leg de burgers op een bord en vis de kruiden uit de dressing en leg deze nog boven eventjes bovenop de burger. Vervolgens kan je smullen van je gerecht.

Wil je graag een uitgebreide video zien hoe je dit gerecht klaarmaakt? Bekijk dan de onderstaande video:

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook