Knoflookballetjes zijn hét ideale tussendoortje

Ben jij dol op pizza en stokbrood met kruidenboter? Dan moet je deze knoflookballetjes echt eens proberen!

Wil je graag een overheerlijk tussendoortje snacken? Dan kan je kiezen voor knoflookballetjes. Deze deegballetjes worden gedrenkt in knoflookolie en kan je gemakkelijk opsnoepen. Dat is natuurlijk prettig als je even op de bank ligt en wanneer je je favoriete serie bekijkt. Je krijgt er wel vette handen van, dus het is raadzaam om servetjes mee te nemen naar de woonkamer. Je likt je vingers erbij af, want deze snack is ontzettend lekker.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 450 gram kant-en-klaar pizzadeeg;
  • 5 teentjes knoflook;
  • 2 eetlepels verse peterselie;
  • 60 milliliter olijfolie;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze knoflookbolletjes

Je kunt deze knoflookbolletjes ontzettend gemakkelijk bereiden. Zoals je kunt zien heb je hier ook niet veel ingrediënten voor nodig. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed nu een bakplaat met bakpapier.

Het pizzadeeg kan je in reepjes van circa anderhalf centimeter snijden. Zorg ervoor dat je van ieder reepje deeg een knoop maakt. Leg dit vervolgens op de bakplaat. De deegbolletjes kan je 15 tot 20 minuten bakken totdat deze goudbruin zijn. Ondertussen kan je de olie klaarmaken. Voeg de knoflook, peterselie en olie toe aan een blender. Pureer het totdat het een egale massa is.

Zodra de deegbolletjes gereed zijn kan je deze aan een grote kom toevoegen. Giet de olie eroverheen en breng de knoflookballetjes vervolgens op smaak met peper en zout. Meng het nog eens goed door elkaar. Je kunt de knoflookballetjes vervolgens consumeren. Eet deze warm op, want koud is het nu eenmaal minder lekker.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook