Wist je dat rode kool ontzettend gezond is?

Ben jij dol op rode kool? Blijf dit dan gerust eten, want het is namelijk ontzettend gezond!

Wil je graag een echte Hollandse maaltijd eten? Dan kan je natuurlijk kiezen voor een stamppot, boerenkool, stamppot boerenkool of stamppot andijvie. Er zijn talloze varianten waar je uit kunt kiezen. Als je wilt kan je ook kiezen voor de variant met rode kool. Rode kool is ontzettend gezond en daarmee een echte aanrader.

Waarom is rode kool nu zo gezond? Daarover vertellen we jou natuurlijk graag meer in dit artikel. In het onderstaande overzicht lees je zeven redenen waarom jij iets vaker rode kool mag gaan eten.

1. Boordevol goede stoffen

Rode kool bevat ontzettend veel voedingsstoffen. Zo is het goedje rijk aan vezels, calcium en ijzer. Ook bevat het een flinke dosis vitamine A, vitamine B en vitamine C.

2. Het kan kanker tegengaan

Wist je dat rode kool kanker kan tegengaan? Dat is een complex verhaal, maar we houden het vandaag graag simpel. Dit heeft namelijk te maken met de antioxidanten in de kool. Deze verminderen het effect van vrije radicalen. Agressieve stoffen die cellen en weefsel kunnen beschadigen worden dus verminderd doordat je rode kool binnenkrijgt. Vrije radicalen kunnen onder andere zorgen voor hartziektes en kanker en dat is dus iets dat je wilt voorkomen.

3. Het is goed voor je ogen

Iedereen zegt altijd dat je wortels moet eten als je graag goede ogen wilt. Echter geldt dat ook voor rode kool. De groente is namelijk rijk aan vitamine A. Als je dagelijks 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A binnenkrijgt blijf je scherp zien. Ook blijven je ogen gezond.

4. Gewichtsverlies

Wil je graag afvallen? Dan is het natuurlijk van belang dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt. Zorg er daarom voor dat je gezond eet. Rode kool past daarom prima in jouw dieet. Het bevat immers veel voedingsstoffen en je krijgt maar weinig calorieën binnen. Smullen maar!

5. Het kan maagzweren tegengaan

Rode kool bevat een flinke hoeveelheid glutamine wat bekendstaat als een soort aminozuur. Dit zuur kan de maagzweren flink verminderen. Het effect van aminozuur is vooral sterk wanneer je een sapje binnenkrijgt. Je kunt daarom dus een sapje maken van rode kool. Meng dit bijvoorbeeld met appels en je kunt ervan smullen.

6. Boost je metabolisme

Rode kool bevat niet alleen vitamine A en vitamine C. Ook bevat de groente vitamine B. Dit is essentieel voor je metabolisme. Als je te weinig vitamine B binnenkrijgt lijdt je hele lichaam hieronder. Metaboslime zorgt er namelijk voor dat je energie krijgt. Rode kool eten zorgt in ieder geval voor voldoende vitamine B en daarom zeker een aanrader.

7. Goed voor het immuunsysteem

Heb je geen zin om ziek te worden? Dat hoeft ook niet als je voldoende rode kool consumeert. De groente bevat namelijk veel vitamine C. Dit is een antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt. Ook stimuleert dit de werking van witte bloedcellen. De slechte stoffen komen daardoor minder snel in jouw immuunsysteem.

Ben jij ook zo dol op rode kool en ga jij het nu ook vaker eten? Deel dit artikel dan op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook