Smullen maar: eitwitrijke pannenkoeken met Griekse yoghurt

Ben jij dol op pannenkoeken en wil je graag extra eiwitten binnenkrijgen? Probeer dan eens deze overheerlijke eitwitrijke pannenkoeken met Griekse yoghurt.

Pannenkoeken: het liefst zouden wij dit elke dag eten. Echt gezond is het helaas niet. Tenzij je het natuurlijk op de gezonde manier bereidt. Je kunt namelijk ook pannenkoeken bakken met alleen kaneel, banaan en eieren. De pannenkoeken hebben van een hoog eiwitgehalte. Voor dit recept heb je slechts enkele ingrediënten nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 90 gram havermout;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 1/2 theelepel baksoda;
  • 1/2 theelepel kaneel;
  • 285 gram;
  • Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels ahornsiroop;
  • 2 grote eieren;
  • Olie of boter om in te bakken.

Bereidingswijze eitwitrijke pannenkoeken met Griekse yoghurt

Je kunt deze pannenkoeken ontzettend gemakkelijk bereiden. Voeg de havermout toe aan een keukenmachine of blender en laat de machine vervolgens draaien. Zorg ervoor dat het havermout is veranderd in meel. Voeg nu de havermout toe aan een kom en voeg het bakpoeder, de baksoda en het kaneel toe. Roer het geheel even door.

Voeg de eieren in een kom en klop de eieren met een garde. Je kunt nu de ahornsiroop toevoegen. Als alternatief kan je ook kiezen voor dadelstroop of honing.

Nu kan je de droge ingrediënten toevoegen aan de kom. Met behulp van een spatel kan je dit mengen tot een egaal mengsel. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan. Een volle eetlepel van het beslag kan je vervolgens toevoegen aan de pan. Bak de pannenkoek vervolgens twee tot drie minuten per kant. Blijf dit net zolang doen totdat al het beslag op is. Je kunt de pannenkoeken eventueel serveren met vers fruit. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook