Deze aardappelomelet is om te smullen

Wil je jezelf vandaag eens trakteren? Probeer dan eens deze overheerlijke aardappelomelet!

Soms wil je gewoon eens iets lekkers eten. Een tosti is soms niet voldoende. Je wilt gewoon echt even uitpakken. Een aardappelomelet is dan echt een aanrader. Je kunt het gemakkelijk bereiden en het is echt overheerlijk.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor 8 stukken):

  • 2 grote aardappelen;
  • 7 eieren;
  • 100 gram hamblokjes;
  • 100 gram kaas, geraspt;
  • 70 gram Parmezaanse kaas;
  • 500 milliliter melk;
  • Olijfolie;
  • Zout, peper en nootmuskaat;
  • Optioneel: salamiplakjes.

Bereidingswijze aardappelomelet

Deze aardappelomelet kan je ontzettend eenvoudig maken. Zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd op 200 graden Celsius. Schil vervolgens de aardappelen en snijd deze in stukjes. Bak dit in wat olijfolie totdat deze gaar zijn. De aardappeltjes moeten niet krokant worden. Om die reden kan je af en toe wat water in de pan schenken.

In een schaal kan je de eieren mengen met de Parmezaanse kaas en de melk. Breng dit vervolgens op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg nu de hamblokjes en de kaas toe en roer het geheel goed door elkaar.

Pak nu een springvorm en vul deze met een laagje bakpapier. Stop de aardappels erbij in. Giet hier het eimengsel overheen. Eventueel kan je hier nog wat salamiplakjes aan toevoegen. Vouw wat aluminiumfolie over de springvorm zodat dit niet te snel bruint.

Na tien minuten kan je het aluminiumfolie weghalen. Laat de omelet in de oven totdat dit goed gaar is. Met behulp van een satéprikker kan je dit gemakkelijk controleren.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook