Zo maak je een overheerlijke kipfilet

Wil je graag een overheerlijk stukje kip maken zonder al te veel ingrediënten te gebruiken? Probeer dit eenvoudige recept.

Ben jij ook zo dol op kipfilet? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen zijn er dol op en het is ook nog eens een verantwoord stukje vlees. Wil je graag iets extra’s toevoegen aan jouw sappige kipfilet? Probeer dan eens een knapperig mosterd-korstje. Dit is heerlijk in combinatie met aardappelen en groenten, maar je kunt dit ook eten met een frisse salade.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 kipfilets;
  • Zout en peper;
  • Olijfolie;
  • 115 gram mayonaise;
  • 115 gram mosterd;
  • 50 gram pretzels;
  • 50 gram Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze kipfilet

Als de dagen lang en warm zijn eet men over het algemeen liever een lichte maaltijd. Dit recept is dan wel erg ideaal. Je kunt dit recept ook nog eens erg gemakkelijk maken. Hier volgt de bereidingswijze. Verhit als eerste een grillpan op middelhoog vuur. Snijd iedere kipfilet in de lengte in zes stukken. Breng het vervolgens op smaak met zout en peper. Voeg nu voldoende olie toe aan de grillpan en plaats hier stukjes kip op. Bak de stukken circa twee tot drie minuten per kant totdat deze licht geschroeid zijn (en gaar zijn).

Haal de stukken kip nu uit de pan en leg deze op een bord. Voeg de mayonaise en de mosterd toe aan een kommetje. Verkruimel nu de pretzels op een grote plaat en combineer dit met de geraspte kaas. Je kunt nu de stukjes kipfilet door de mosterdmayonaise halen. Rol het vervolgens nog door het kaasmengsel en zorg ervoor dat de stukjes kipfilet volledig bedekt raken. Je kunt het nadien serveren met wat extra mosterdmayonaise. Zoals gezegd kan je er een frisse salade bijmaken of je kunt het serveren met aardappelen en groenten. Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook