Je wilt afvallen: kies je voor een uitgebreide lunch of een uitgebreid diner?

Als je wilt afvallen zal je moeten kiezen uit een uitgebreide lunch of een uitgebreid diner. Wat is de beste optie?

Wij houden maar al te graag van een uitgebreide lunch. Ook een uitgebreid diner is natuurlijk erg welkom. Als je wilt afvallen is het echter geen goede combinatie. Wat kan je nu beter doen: uitgebreid lunchen of toch maar kiezen voor een uitgebreid diner?

Gewichtsverlies bevorderen

Afvallen is allesbehalve gemakkelijk. Je moet voldoende bewegen, maar je moet ook goed eten. Gelukkig zijn er verschillende manieren hoe je dit kunt bewerkstelligen. Je kunt namelijk kiezen voor een uitgebreide lunch. De meeste mensen vallen niet af omdat er geen goede verhouding is tussen hun maaltijden. Men eet bijvoorbeeld een sobere lunch, maar wel een uitgebreid diner. Je kunt dit beter omdraaien: een uitgebreide lunch en een bescheiden diner dus. Hierdoor zal je wel resultaat gaan merken.

Uitgebreide lunch

De meeste mensen die willen afvallen eten overdag niet zoveel. Dat is echter een valkuil. Je bent tijdens de avonduren dan namelijk geneigd om meer te eten. Hun caloriebalans laat dit dan ook nog eens toe en daardoor vinden mensen het ook verantwoord om in de avonduren meer te eten. Toch is het geen aanrader. Uit onderzoek dat werd gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition kwam naar voren dat je beter kunt kiezen voor een uitgebreide lunch dan een uitgebreid diner. Daardoor kan je volgens het onderzoek gemakkelijker afvallen.

Verschillen

Als je 50 procent van de aanbevolen hoeveelheid per dag eet gedurende de lunch en slechts 20 procent bij het avondeten zal je meer afvallen. Zo blijkt uit het onderzoek. 80 mensen deden mee aan het onderzoek. Men had overgewicht en obesitas. De groep mensen die uitgebreid lunchte vielen in twaalf weken bijna zes kilo af. De groep die in de avonduren meer at viel over dezelfde periode vier kilo af.

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook