Deze marinade voor vlees is om te smullen!

Wil je graag een overheerlijke marinade maken? Probeer dan dit eenvoudige recept.

Ben jij ook zo dol op een goede marinade? Dan moet je dit recept echt eens proberen. Deze marinade smaakt heerlijk op een biefstuk, maar kan ook gebruikt worden voor kip of varkensvlees. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig voor deze marinade?

Voor dit recept heb je de volgende producten nodig:

  • 80 ml sojasaus;
  • 120 ml olijfolie;
  • 80 ml citroensap;
  • 60 ml Worcestershiresaus;
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder;
  • 3 eetlepels gedroogde basilicum;
  • 1,5 eetlepel gedroogde peterselie;
  • 1 theelepel witte peper;
  • 1/4 theelepel hete saus;
  • 1 theelepel verse knoflook.

Bereidingswijze marinade

Je kunt deze marinade ontzettend gemakkelijk bereiden. Voeg de sojasaus, de Worcestershiresaus, het citroensap, de knoflookpoeder, peterselie, basilicum en peper in een blender. Voeg de hete saus en de geperste verse knoflook toe en blend het geheel nu een halve minuut in de blender. Er zal vervolgens een glad geheel ontstaan.

Kies een stukje vlees naar keuze en leg dit in de kom neer. Giet de marinade over het stukje vlees heen. Bedek het stukje vlees in zijn geheel. De kom kan je vervolgens met huishoud- of aluminiumfolie bedekken. Zet deze acht uren lang in de koelkast. Nadien kan je het stukje vlees bereiden zoals je dat normaal ook zou doen. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een overheerlijke marinade en ga jij dit binnenkort ook eens maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook