Deze (bekende) bloemen uit de tuin kan je opeten!

Bepaalde bloemen kan je gewoon opeten. Misschien groeien deze bloemen ook wel in jouw tuin.

Ben je dol op een zomerse salade en wil je graag je eigen touch hieraan geven? Dan kan je simpelweg de achtertuin induiken. Misschien staat hier wel een bloem die je in je salade kunt verwerken. Bepaalde bloemen zijn namelijk eetbaar en groeien in menig tuin. Vanuit de achtertuin het bord in dus.

Kamperfoelie

De kamperfoelie is een bekende singerplant en is licht van kleur. Vaak groeit de plant rondom andere planten, bloemen en bomen. Zo is er bijvoorbeeld ook een kamperfoeliethee die de zere keel bestrijdt. Ook is deze theevariant heerlijk zoet. De bloemen van de kamperfoelie zijn eetbaar en gemakkelijk te combineren met boter, wijn of beignets. De bessen kan je echter niet consumeren. Dit is namelijk giftig. Gooi deze dus maar in de groene bak.

Gardenia

Gardenia Jasminoides is een witte bloem die veel weg heeft van een roos. Deze mooie bloem heeft een zachte en zoete smaak. Je kunt deze eetbare bloemen het beste in de ochtenduren uit de tuin halen (vlak voordat de zon erop schijnt). Op dit moment zijn de bloemen namelijk het lekkerst.

Tropaeolum

De Tropaeolum staat ook wel bekend als de Oost-Indische kers. Deze bloemen hebben een oranje, gele of een rode kleur. De kleuren zijn natuurlijk al erg leuk. Je kunt een heerlijke salade maken met een kleurrijk feestje. Deze bloemen hebben een radijsachtige en pittige smaak. Dat is natuurlijk ook wel erg lekker in een zomerse salade.

Pioenrozen

De bladeren en de wortels van de pioenrozen kan je niet consumeren, maar de bloem kan je wel eten. Wel is het belangrijk dat je de bloem kookt. De pioenroos wordt al erg lang gebruikt door de mens. Eerder werd deze roos zelfs gebruikt als medicijn tegen epilepsie, reuma en huidaandoeningen. Nog steeds wordt de pioenroos gebruikt in de homeopathiewereld.

Rozen

Iedereen kent de rozen wel. Als je bent gezegend met een grote rozenstruik in de tuin heb je dus geluk. Je kunt deze bekende bloem namelijk eten. De rozenblaadjes geven een subtiele smaak. Zowel de rode, witte als de gele rozen zijn consumeerbaar. Gebruik de bladeren door de thee, een dessert of maak er je eigen jam van. Smullen maar.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook