Zo maak je een smaakvolle (en zoete) aardappelsoep

Wil je vandaag een smaakvolle en zoete aardappelsoep maken? Probeer dan eens dit overheerlijke gerecht.

Aardappels kunnen worden gezien als de basis van de Nederlandse keuken. Je kunt er dan ook ontzettend veel mee. Zo kan je dit koken, bakken of frituren. Echter kan je er ook een soep van maken. Heb jij dit weleens geprobeerd?

Gezond

Zoete aardappelen zijn gezonder dan je denkt. Deze hebben namelijk minder effect op je bloedsuikerspiegel dan gewone aardappelen. Echter kan je voor dit recept ook de gewone aardappelen gebruiken als je deze liever hebt. Dan is de kooktijd wel 15 minuten langer.

Oorsprong

Zo’n aardappelsoep klinkt natuurlijk oer-Hollands, maar niets is minder waar. Deze smaakvolle en zoete aardappelsoep komt namelijk oorspronkelijk uit Frankrijk. Antoine Auguste Parmentier uit Frankrijk voedde de Parijzenaren met de soep tijdens de zevenjarige oorlog, welke duurde van 1756 tot 1763. Deze stevige soep is erg om te smullen en je raakt er ook nog eens erg vol van.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 gesnipperde ui;
  • 2 (zoete) aardappels in kleine stukjes;
  • 1 tl geraspte citroenschil;
  • 5 dl groentebouillon;
  • 5 dl water;
  • 1 el citroensap;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1,25 dl room.

Bereidingswijze aardappelsoep

Je kunt deze aardappelsoep erg eenvoudig bereiden. Bak de ui en de aardappel circa 10 minuten in olijfolie. Voeg vervolgens ook rozemarijn, citroenrasp, bouillon en water toe. Breng het aan de kook en laat het circa een kwartiertje sudderen. Heb je gekozen voor gewone aardappelen (en dus geen zoete)? Laat het dan 15 minuten langer sudderen. Voeg ook nog de citroensap en knoflook toe en pureer de soep in een keukenmachine. Schenk de soep vervolgens in kommen en garneer dit eventueel met een scheutje room. Geniet ervan.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook