Zo maak je deze heerlijke pindakaas-chocolade ijs

Wil je graag een heerlijk bak met ijs maken? Probeer eens pindakaas-chocolade ijs: dit is om te smullen.

Tijdens de warmere dagen is het ontzettend fijn om ijs te eten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om naar de supermarkt te gaan en daar een aantal ijsjes te kopen. Zo’n pak ijsjes is natuurlijk minder lekker dan een eigengemaakte variant. Daarom kan je kiezen voor deze pindakaas-chocolade ijs. Je zult wel even geduld moeten hebben, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 ml slagroom;
  • 200 ml gecondenseerde melk;
  • 180 gram pindakaas;
  • 115 gram gesmolten en afgekoelde chocolade.

Hoe werkt het?

Je kunt deze pindakaas-chocolade ijs erg eenvoudig maken. Meng als eerste de slagroom met de gecondenseerde melk en de pindakaas. Roer dit vervolgens totdat er een glad geheel ontstaat. Schenk vervolgens de chocolade bij het ijs, maar roer dit er nog niet direct doorheen. Je kunt het ijs zo’n zes uur in de vriezer plaatsen. Je hoeft het ijs ook niet te roeren als je dit in de vriezer plaatst. Dankzij de gecondenseerde melk zal je ijs geen ijskristallen bevatten. Het is raadzaam om je pindakaas-chocolade ijs binnen twee weken op te eten. Dan is dit het lekkerste.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook