Smullen maar: zo maak je een cheesecake met Hüttenkäse

Ben jij ook zo dol op cheesecake, maar heb je dit nog nooit gegeten met Hüttenkase? Dan wordt het tijd dat je dit eens probeert!

Cheesecake wordt normaalgesproken gemaakt met MonChou. De taart wordt daardoor immers romig en stijf. Roomkaas is echter erg ongezond. Het is namelijk vettig en daarmee past het niet bij een gezonde levensstijl. Gelukkig is er nu een alternatief.

Je kunt als alternatief namelijk kiezen voor Hüttenkäse. Men noemt dit ook wel cottage cheese en het is de gezonde variant van MonChou. Hüttenkäse is fris en heeft een korrelige structuur. Je kunt het zien als een ongerijpte kaas die arm is aan vetten en koolhydraten. Wel is deze kaassoort rijk aan eiwitten. Mensen die willen afvallen en veel sporten zijn dan ook vaak dol op deze kaassoort. Ook als je een gezondere taart wilt eten is Hüttenkäse een aanrader.

Wat heb je nodig (voor 1 taart)?

Voor de bodem

  • 100 gram bastognekoekjes;
  • 75 gram boter, gesmolten.

Voor de vulling

  • 500 gram Hüttenkäse;
  • 100 gram rietsuiker;
  • 2 citroenen, sap van beide en rasp van één;
  • 2 eieren, één heel ei en één eiwit;
  • 250 gram kleine aardbeien.

Bereidingswijze cheesecake met Hüttenkäse

Je kunt deze cheesecake met Hüttenkäse erg eenvoudig maken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd op 150 graden Celsius. Smelt de boter in een pan en voeg de koekjes toe aan een zak. Verkruimel dit met een deegroller totdat je daadwerkelijk kruimels krijgt. Roer het geheel totdat er een glad mengsel ontstaat.

Bekleed een taartvorm van circa 15 centimeter met bakpapier en voeg hier het koekjesmengsel aan toe. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Klop de Hüttenkäse, citroensap, suiker en citroenschil samen in een kom. Zorg ervoor dat er een glad mengsel ontstaat. Klop vervolgens het ei en het eiwit erdoorheen en giet het mengsel in een taartvorm. Strijk de bovenzijde glad en voeg de cheesecake toe aan de oven. Je kunt dit 35 minuten bakken in de oven.

Zodra de 35 minuten om zijn kan je de cheesecake laten afkoelen in de oven. Houd de ovendeur open. Als je de cheesecake in de oven laat afkoelen voorkomt dit dat er barsten ontstaan in de cheesecake.

Ondertussen kan je de aardbeien in plakjes snijden. Zodra de cheesecake is afgekoeld kan je deze decoreren met de fruitstukjes. In de koelkast kan je je cheesecake vervolgens nog verder laten afkoelen.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook