Smullen maar: Spaanse omelet met tonijn en spinazie

Ben jij ook zo dol op een omeletje? Probeer dan eens deze overheerlijke Spaanse omelet met spinazie en tonijn.

Je kunt erg eenvoudig een omelet maken. De meeste mensen gebruiken simpelweg wat peper en zout en je omeletje is al snel klaar. Toch zijn er ook nog andere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Spaanse omelet met tonijn en spinazie. Dit is echt om te smullen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 6 middelgrote eieren;
  • Snufje zout en peper;
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie;
  • 4 teentjes knoflook, grofgesneden;
  • 2 blikjes tonijn in water (240 gram), afgegoten;
  • 150 gram spinazie, grofgesneden.

Bereidingswijze Spaanse omelet met tonijn en spinazie

Je kunt deze overheerlijke Spaanse omelet met tonijn en spinazie erg eenvoudig bereiden. Kluts als eerste de eieren in een kom en breng dit op smaak met zout en peper. Zet nu een grote koekenpan aan en verhit een beetje olie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe zodra de olie heet is. Bak dit circa een minuutje.

Voeg nu de spinazie in delen toe. Voeg de overige spinazie toe aan de pan zodra de rest van de spinazie in de pan is geslonken. Laat dit circa twee minuutjes staan met de deksel op de pan. Haal de deksel er vervolgens af en roer het geheel goed door elkaar. Haal de koekenpan van het vuur en giet het water af. Voeg nu de spinazie en de tonijn aan de eieren toe en meng dit tot een geheel.

Voeg nu het eiermengsel toe aan de koekenpan. Je kunt de omelet op middelhoog vuur bakken. Laat het zo’n vijf tot zes minuten in de pan zitten voordat je de omelet omdraait. Als de tijd verlopen is kan je de omelet eens draaien. Bak het nogmaals vijf minuutjes en ondertussen kan je je Spaanse omelet nog op smaak brengen met een beetje peper en zout. Je kunt er nu van genieten!

Bekijk de onderstaande video maar eens. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je deze Spaanse omelet met tonijn en spinazie klaarmaakt. De onderstaande video duurt bijna zes minuten.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook