Gezonde chips maken? Kies voor radijs-chips!

Wil je graag gezonde chips maken? Kies dan voor radijs-chips: dit is klaar in een handomdraai.

Radijs is ontzettend lekker, maar wordt toch enigszins opgewaardeerd. De kleine eetbare knolletjes zijn namelijk erg gezond, maar de meeste mensen eten dit alleen maar door de salade. Toch zijn er ook nog andere manieren hoe je radijsjes kunt eten. Je kunt er namelijk een heuse radijs-chips van maken. Dat is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens verantwoord.

De gezonde keuze

Radijsjes zijn lekker en gezond. De groente is namelijk goed voor je lever, vermindert infecties aan de urinewegen en helpt je gewicht te verliezen. Als je hier voldoende van consumeert verlaag je bovendien de bloeddruk en versterk je je immuunsysteem. Zo zijn er dus talloze gezondheidsvoordelen. Er zijn daarmee meer dan voldoende redenen om deze lekkere chipjes te maken.

Wat heb je nodig (voor 1 portie)?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 10 radijzen, schoongemaakt;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 1/2 theelepel honing;
  • 1 eetlepel kaneel;
  • 1 eetlepel suiker.

Bereidingswijze radijs-chips

Voorverwarm de oven op 175 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de radijsjes in schijfjes. Voeg nu olijfolie, honing, kaneel en suiker toe. Roer dit tot een geheel. Voeg nu de radijsjes in een kommetje en zorg ervoor dat zowel de voor- als achterkant bedekt zijn.

Plaats de schijfjes nu op een bakplaat en schuif dit in de oven. Bak de chipjes circa 45 minuten. Draai de chips nadien om en stel de temperatuur van de oven in op 105 graden Celsius. Bak de chips nogmaals 45 minuten. Nadien kan je de radijs-chipjes nog even laten afkoelen en vervolgens kan je ervan genieten. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook