Dit voedingsmiddel maakt jou gelukkiger én productiever (bewezen)

Je leven mag best wel vol geluksmomentjes zitten. Consumeer dit voedingsmiddel en wordt (bewezen) gelukkiger en productiever.

Geluksmomentjes zijn ontzettend waardevol. Het maakt ons leven een stukje fijner. Veel tijdschriften en televisieprogramma’s besteden hier dan ook aandacht aan. Hoe word je gelukkiger en waar kan je dit geluk nu eigenlijk vinden? Wist je dat je ook een bepaald voedingsmiddel kunt eten waardoor je gelukkiger wordt? En ook nog eens productiever? Daarover vertellen we jou graag meer in dit artikel.

Pizza zorgt voor geluk

Uit onderzoek is gebleken dat pizza kan zorgen voor geluk. Pizza zou je namelijk zowel gelukkiger als productiever maken. Schrijver Dan Ariely heeft een onderzoek uitgevoerd op de werkvloer. De schrijver had de werknemers van een Israëlische fabriek onderverdeeld in drie groepen. De eerste groep kreeg een als beloning een bon voor een gratis pizza, de tweede groep een geldbonus en de derde groep kreeg tot slot een compliment van de hoogste baas. Een gratis stukje pizza was echter het meest welkom bij de werknemers. Deze groep werd namelijk 6,7 procent productiever.

Pizzapauze inlassen

Er zijn daarmee meer dan voldoende redenen om af en toe een pizzapauze in te lassen. Trek de baas daarom gerust eens aan de mouw. Pizzeria’s zijn er gelukkig meer dan voldoende, dus daar hoeft het niet aan te liggen. Bij de meeste vestigingen van de Domino’s kan je al vanaf 11 uur ’s ochtends terecht. Ook New York Pizza of Papa John’s zijn natuurlijk goede alternatieven.

Speciaal dieet?

Zijn er medewerkers met een speciaal dieet en hebben zij geen zin in een vette pizza? Gelukkig zijn er ook steeds meer gezonde alternatieven. Zo zijn er bijvoorbeeld glutenvrije, vegetarische of vegan pizza’s beschikbaar. Daarmee is er voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Ook verkopen diverse pizzatenten andere extra’s. Zo kan je bijvoorbeeld toetjes mee bestellen. Ook chocoladepizza’s zijn tegenwoordig al verkrijgbaar. De keuze is oneindig.

Vind jij dit ook een leuk artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook