Zo maak je overheerlijke pittige kipdrumsticks

Ben jij ook zo dol op kip? Probeer dan eens deze overheerlijke pittige kipdrumsticks.

Zo af en toe mag je best weleens iets ongezonds eten. Een kipdrumstick is natuurlijk niet heel erg gezond, maar het is wel erg lekker. Vooral deze pittige kipdrumsticks zijn een aanrader. Je kunt dit erg eenvoudig zelf maken en het is gemakkelijk aan te passen aan jouw eigen smaak. Als je van pittig eten houdt kan je de kipdrumsticks langer laten marineren. Ben jij niet zo dol op pittig eten? Dan kan je de kip iets minder lang in de marinade houden. Een uurtje is dan al voldoende. Deze kipdrumsticks zijn mals en sappig en daarom zeker een aanrader.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 8 kipdrumsticks;
  • 4 eetlepels hete chilisaus;
  • 5 eetlepels bloem;
  • 2 eetlepels polenta;
  • Een halve theelepel zout;
  • 750 milliliter olie.

Bereidingswijze pittige kipdrumsticks

Je kunt deze pittige kipdrumsticks erg eenvoudig bereiden. Haal als eerste het vel van de kip af en voeg de kip toe aan een hersluitbare zak. Schenk de chilisaus over de kip en laat de kip hier minimaal een uur en maximaal 24 uur in zitten. Stop de zak uiteraard in de koelkast. Hoe langer je de kip marineert, hoe pittiger de kip daadwerkelijk wordt.

In een andere zak kan je de bloem, polenta en het zout toevoegen. Voeg de kip hieraan toe. Schud en kneed de zak en zorg ervoor dat de kip in zijn geheel is bedekt met het mengsel.

Pak er nu een pannetje bij en verhit deze met wat olie. Bak de kip in circa 25 tot 30 minuten goudbruin gaar en keer de kip met enige regelmaat om. Alle kanten kunnen daardoor gelijkmatig bruin worden.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook