Smullen maar: gehaktballetjes met een romige kokos-currysaus

Ben jij ook zo dol op gehaktballetjes en wil je dit keer een bijzondere variant maken? Probeer dan eens gehaktballetjes in een romige kokos-currysaus.

Dit recept komt uit de Indiase keuken en is ontzettend lekker. De Indiase keuken kent natuurlijk talloze kruidige smaken en dit recept is daar weer een goed voorbeeld van. Je kunt dit recept serveren met rijst of je kunt kiezen voor een heerlijk stukje naanbrood. Het is geschikt als diner, maar ook als lunch. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 560 gram kipgehakt;
 • 1 theelepel kurkuma;
 • 1/2 theelepel chilivlokken;
 • 6 gram verse koriander, fijngehakt + 6 gram voor de saus;
 • 1 /2 ui, gesnipperd + 1/2 ui, gesnipperd voor de saus;
 • Zout naar smaak;
 • 1/2 theelepel komijnzaad;
 • 2 eetlepels olijfolie + 1 eetlepel voor de saus;
 • 1 theelepel currypoeder;
 • 1 theelepel garam masala;
 • 1 theelepel paprikapoeder;
 • 1 eetlepel knoflook, fijngehakt;
 • 1 eetlepel gember, fijngesneden;
 • 2 eetlepels tomatenpasta;
 • 400 milliliter kokosmelk;
 • 240 milliliter kippenbouillon.

Zoals je ziet is het een flinke ingrediëntenlijst. Veel hiervan zijn simpelweg kruiden, dus wellicht heb je dit nog wel in huis staan. Eventueel kan je hier nog rijst en/of naanbrood aan toevoegen.

Bereidingswijze gehaktballetjes in een romige kokos-currysaus

Je kunt deze gehaktballetjes in een romige kokos-currysaus gemakkelijk bereiden. Je kunt beginnen door de gehaktballetjes te maken. Voeg het kipgehakt, kurkuma, chilivlokken, verse koriander, ui, het zout en komijnzaad in een ruime kom. Van het mengsel kan je kleine gehaktballetjes maken.

Pak nu een koekenpan en verhit de olijfolie hierin. Leg de gehaktballetjes vervolgens in de pan en bak deze circa twee minuten per kant. Haal de gehaktballetjes vervolgens uit de pan en leg deze even opzij (op een bord).

Je kunt nu aan de slag met de saus. Je kunt dezelfde koekenpan hiervoor gebruik. Verhit deze opnieuw en voeg nu de currypoeder, garam masala, paprikapoeder, knoflook en gember toe. Laat het een minuutje bakken en voeg nu de tomatenpasta toe. Na een minuutje kan je ook de uien toevoegen aan de pan. Laat het geheel nu vijf minuten bakken.

Je kunt vervolgens de kippenbouillon en de koksolie toevoegen aan de pan. Eventueel kan je het nog op smaak brengen met een beetje zout. Je kunt nu de gehaktballetjes toevoegen aan de pan. Breng het aan de kook en draai het vuur nadien laag. Leg een deksel op de pan en laat het circa een half uurtje pruttelen. Draai het vuur na een half uurtje uit en voeg verse koriander toe.

Je kunt het gerecht nu serveren met rijst of je kunt kiezen voor het eerdergenoemde naanbrood. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit recept dan niet te delen op social media met vrienden en familie!

Anderen lazen ook