Heerlijk recept: Spaanse gevulde paprika met tonijn en manchego

Ben jij ook zo dol op gevulde paprika’s? Probeer dan dit overheerlijke paprikarecept, gevuld met tonijn en manchego.

Gevulde paprika is ontzettend lekker. Je kunt dit erg eenvoudig maken en bovendien kan je eindeloos variëren. Ook deze variatie is erg lekker. Dit gerecht zet je binnen een half uurtje op tafel, dus smullen maar!

Wat heb je nodig voor dit recept?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 groene paprika;
 • 1 rode paprika;
 • 1 gele paprika;
 • Zout en peper naar smaak;
 • 420 gram tomatenblokjes;
 • 140 gram tonijn;
 • 2 eieren, geklutst;
 • 1 eetlepel gedroogde peterselie;
 • 1 theelepel paprikapoeder;
 • 110 gram manchego, geraspt;
 • Verse peterselie, fijngesneden.

Bereidingswijze Spaanse gevulde paprika’s

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de oven voorverwarmd op 250 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. De paprika’s kan je vervolgens met de bolle kant naar beneden leggen. Breng de paprika’s op smaak met een beetje zout en peper.

Stop de tomatenblokjes in een zeef en haal het overtollige vocht eruit. Voeg de tomaten vervolgens toe aan een kom. Giet nu ook de tonijn af en voeg dit eveneens toe aan de tomaten. Je kunt nu de eieren, gedroogde peterselie en paprikapoeder toevoegen aan het mengsel. Zorg ervoor dat je alles goed doorroert en meng het geheel goed door elkaar. Je kunt het mengsel nu op smaak brengen met wat zout en peper.

Het mengsel kan je nu gelijkmatig verdelen over de verschillende paprika’s. Verdeel ook de manchego over iedere paprika. De paprika’s kunnen nu circa 20 minuutjes gebakken worden. Serveer je paprika’s met verse peterselie en je kunt ervan smullen. Eet smakelijk!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook