Zelf seroendeng maken? Gebruik dit eenvoudige recept!

Ben jij ook zo dol op seroendeng? Maak gebruik van dit eenvoudige recept!

Een Chinese rijsttafel: dat gaat er altijd wel in. Je kunt daarvoor natuurlijk naar het lokale Chinese restaurant gaan. Echter kan je dit ook zelf maken. Daarvoor kan je namelijk dit recept gebruiken. Zo maak je een overheerlijke seroendeng!

Wat heb je nodig voor dit recept?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 ui;
 • 3 tenen knoflook;
 • 2 salambladeren;
 • 2 eetlepels olie;
 • 1 theelepel kurkuma;
 • 2 centimeter laos;
 • 1 theelepel koriander;
 • 200 gram kokosrasp;
 • 2 laurierbladeren;
 • 1 eetlepel poedersuiker;
 • 50 gram pinda’s.

Bereidingswijze seroendeng

Je kunt de seroendeng erg eenvoudig bereiden. Verhit als eerste een wokpan met wat olie. Je kunt de ui hierin fruiten. Bak dit circa twee minuutjes. Ook de knoflook kan je vervolgens toevoegen. Bak het nogmaals twee minuten. Je kunt nu de laurierbladeren, kurkuma en laos toevoegen. Ook dit kun je weer twee minuutjes bakken.

Voeg nu de koriander en de kokosrasp toe. Bak het geheel nogmaals drie minuten in de pan.

Haal de laurierbladeren en laos uit het mengsel. Voeg nu de poedersuiker toe. Ook de pinda’s kan je toevoegen. Laat het nu twee minuten karamelliseren. Het mengsel kan je over de rijst strooien en je kunt ervan genieten. Eet smakelijk!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook